«Умочуємо квіти у кляр і отримуємо смакоту»: як приготувати чипси з кульбаби
Жовтогарячі квіти кульбаби на весняному трав'яному килимі — це заряд радості. Крім того, що гарні, вони також корисні, адже містять у своєму складі вітаміни В2, С, Е.
Тепер залишилося лише придумати, як людині краще їх спожити. З цим завданням впорались співробітники екологічної дослідницької станції «Глибокі Валики», які поділились рецептом чипсів з квітів кульбаби.
«Збираємо свіжі квіти (слідкуємо, щоб не повзала по них комашня). Про запас назбирувати не варто, бо кульбаба скоро в'яне. А чипси готуємо тільки зі свіжих квітів.
Робимо рідкий кляр з рисового чи іншого борошна, газованої води та солі. Колотимо до консистенції рідкої сметани, в яку можна буде занурити наші квіточки.
Нагріваємо олію на пательні. Умочуємо квіти в кляр, тримаючи за кінчик стеблини, та обережно кладемо в розігріту олію. Коли чипси підрум'яняться, перевертаємо на інший бік (але можна й не перевертати). Спожити все теплим рекомендовано".
6424Читайте також: «На смак тушкована папороть нагадує цвітну капусту»: які корисні страви можна приготувати з цієї рослини
Читайте нас у Facebook