ПОИСК
Книга рецептів

«Умочуємо квіти у кляр і отримуємо смакоту»: як приготувати чипси з кульбаби

20:15 17 травня 2022
чипси з кульбаб

Жовтогарячі квіти кульбаби на весняному трав'яному килимі — це заряд радості. Крім того, що гарні, вони також корисні, адже містять у своєму складі вітаміни В2, С, Е.

Тепер залишилося лише придумати, як людині краще їх спожити. З цим завданням впорались співробітники екологічної дослідницької станції «Глибокі Валики», які поділились рецептом чипсів з квітів кульбаби.

«Збираємо свіжі квіти (слідкуємо, щоб не повзала по них комашня). Про запас назбирувати не варто, бо кульбаба скоро в'яне. А чипси готуємо тільки зі свіжих квітів.

Робимо рідкий кляр з рисового чи іншого борошна, газованої води та солі. Колотимо до консистенції рідкої сметани, в яку можна буде занурити наші квіточки.

Нагріваємо олію на пательні. Умочуємо квіти в кляр, тримаючи за кінчик стеблини, та обережно кладемо в розігріту олію. Коли чипси підрум'яняться, перевертаємо на інший бік (але можна й не перевертати). Спожити все теплим рекомендовано".

Читайте також: «На смак тушкована папороть нагадує цвітну капусту»: які корисні страви можна приготувати з цієї рослини

6262

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Twitter

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів
 

© 1997—2022 «Факти та коментарі®»

Усі права на матеріали сайту охороняються у відповідності до законодавства України.

Матеріали під рубриками «Офіційно», «Новини компаній», «На замітку споживачу», «Ініціатива», «Реклама», «Пресреліз», «Новини галузі» а також позначені символом публікуються у якості реклами та мають інформаційно-комерційний характер.