«Тісто вийде пишним та ароматним, а начинка — з легкою кислинкою»: готуємо пиріг з ревенем
Зараз сезон ревеню, тому хочеться максимально використати його у випічці. Кулінарка Ірина Попович пропонує спекти швидкий і простий у приготуванні пиріг. Всі продукти для нього мають бути тільки кімнатної температури.
Інгредієнти
400 г ревеню
350 г борошна
3 яйця
180 г цукру
1 пакет ванільного цукру
180 мл олії
180 мл молока
2 ч. л. розпушувача
цедра лимона
дрібка солі
Приготування
Ревінь почистити та нарізати кубиками розміром 2−3 см. Борошно перемішати з розпушувачем, просіяти. Яйця збити з цукром, ванільним цукром і сіллю до пишної маси, як на бісквіт. Не перестаючи збивати, тонкою цівкою вливати олію. А далі по черзі сипати борошно та вливати молоко в кілька прийомів, перемішуючи акуратно лопаткою. Починати й закінчувати треба борошном. Тісто вийде пишне, як густа сметана.
Вилити у форму, застелену пергаментом. Зверху викласти ревінь, ледь втискаючи його в тісто. Випікати 45−50 хвилин при температурі 170−180 градусів, залежно від особливостей вашої духовки.
А як приготувати ароматний та корисний морквяний пиріг з волоськими горіхами, розповіла дієтологиня Віта Іванків.
1860Читайте нас у Facebook