«Трішки бринзи, шкварочок — і ви не відірветесь від цієї смакоти»: готуємо на обід банош
Страва вважається візитівкою Закарпаття, де її готують у кожній родині. Хоча банош є дуже простою стравою, у її приготуванні є багато важливих дрібниць. Учасник шоу «МастерШеф» Олександр Горчаков поділився своїм перевіреним рецептом.
Нам знадобиться:
кукурудзяна крупа або борошно — 150 г
молоко — 400 г
сметана — 1−2 ст. ложки
бринза — 50−60 г
шинка або шкварки — за бажанням
сіль, перець — до смаку
Приготування
Найголовніше у баноші — це якісні та натуральні продукти. Кукурудзяну крупу насипаємо в казанок (або сотейник), заливаємо молоком, додаємо сіль, перець до смаку та варимо, постійно помішуючи, до готовності крупи. Час залежить від помелу. Консистенція має бути, як в густої сметани. В готову кашу додаємо 1−2 ложки жирної сметани і добре перемішуємо. Все! Викладаємо на тарілку наш банош. Зверху кладемо порізану шинку або шкварки та підсмажену цибульку. Ну, й звичайно, присипаємо подрібненою бринзою.
Нещодавно Олександр Горчаков поділився також рецептом корисної піци, що не зашкодить фігурі.
707Читайте також: Шпундра: стародавня українська страва, від якої вся ваша родина буде у захваті
Читайте нас у Facebook