ПОИСК
Книга рецептів

Не тільки смачно, а й красиво: побалуйте себе кавою по-іспанськи

10:17 7 червня 2022
Горнятко кави

Каву по-іспанськи придумали у Валенсії, а потім напій став популярним у всій Іспанії. Його готують з додаванням згущеного молока, яке, до речі, можна приготувати й в домашніх умовах.

Автори «Кухні народів світу» стверджують, що у «каві-цукерці» контрастно поєднується гірка кава, солодке згущене молоко і крижана крихта.

Складові:

  • Мелена кава — 2 чайні ложки;
  • Згущене молоко — 3 столові ложки;
  • Вода — 50 мл;
  • Лід — 5 кубиків.

Приготування:

РЕКЛАМА
  • Зварити міцну каву (1 чайна ложка кави та 50 мл води) в турці або кавомашині. За бажанням можна взяти і розчинну каву.
  • У високу склянку покласти згущене молоко, зверху вилити каву.
  • У блендері подрібнити у крихту лід та 1 чайну ложку кави.
  • Викласти крижану крихту третім шаром у келих.

До речі, ранкова кава «зазвучить» по-новому, якщо додати до неї кілька листочків свіжої м'яти.

Фото Pixabay

РЕКЛАМА

815

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів