Молочно-кавове желе: ідеально для святкового столу влітку
Використовуючи желатин, можна приготувати багато смачних та красивих страв, які прикрасять як святковий, так і щоденний стіл (зокрема желейний торт «Бите скло» від Лізи Глинської). Усім шанувальникам кави кулінарка Валентина Кошова пропонує рецепт елегантного десерту, який до того ж зовсім не затратний і простий для приготування в домашніх умовах.
Складові:
- вода — 500 мл
- желатин — 3 ст. л. з гіркою (швидкорозчинний)
- цукор — 200 г (до свого смаку)
- кава — 40 г (швидкорозчинна, але можете заварити й натуральну)
Для молочного желе:
- йогурт — 500 г (сметана)
- вершковий сир — 200 г
- згущене молоко — 250 г
- молоко — 1,5 ст.
- желатин — 4 ст. л.
- кава — 10 г
Приготування:
Для початку зробимо кавове желе. Для цього беремо 40 г кави й всипаємо у киплячу воду. Заздалегідь розводимо желатин у холодній воді й даємо набухнути. Набухлий желатин вводимо у каву, гарненько все перемішуємо, щоб не було грудочок від желатину, і заливаємо у форму для застигання. Коли желе застигне — ріжемо на кубики.
Далі готуємо молочну основу. Для цього беремо йогурт без наповнювача, до йогурту даємо сир і рідке згущене молоко. Гарненько все перемішуємо вінчиком. Заздалегідь приготуємо желатин — розводимо його перекип'яченим холодним молоком. Чекаємо, поки желатин набухне.
Тим часом беремо 1,5 скл. молока, доводимо до кипіння і всипаємо 10 г кави, до цієї кави вводимо набухлий желатин, гарно розмішуємо. І вже цю каву з желатином вливаємо у молочну нашу основу.
На дно силіконової форми кидаємо кілька кубиків, тоді ллємо молочну основу, потім знову чергуємо: кубики — молочне желе, кубики — молочне желе. Ставимо все у холодильник до повного застигання — і десерт готовий!
1530Читайте також: Цей торт не потрібно випікати: просто покладіть у морозилку
Читайте нас у Facebook