Рогалики з дріжджового тіста на кефірі: доступно та надзвичайно смачно
Тісто вийде пухким та ароматним, а випічка ідеально смакуватиме до кави, чаю та горнятка свіжого молока. За словами кулінарки Ольги Думи, рогалики точно не залишать нікого байдужим, особливо малечу.
Для тіста потрібні такі інгредієнти:
250 мл кефіру
12 г сухих дріжджів
2 яйця + 1 для змащування
60 г цукру
дрібка солі
пакетик ванільного цукру
борошно — 600 г
75 г вершкового масла або маргарину
Начинка — згущене молоко та яблучне повидло.
Опара
У миску влити теплий кефір, додати дріжджі, 2 ст. л. цукру і 3 ст. л. борошна. Добре все розмішати і поставити у теплому місці на 30 хв. Як підійде опара, додати яйця, збиті з рештою цукру, сіль, розтоплене масло, частинами додавати борошно. Тісто має бути м'яке та еластичне. Миску з тістом накрийте харчовою плівкою і нехай ще раз підходить, приблизно 1 год.
Форму застелити пергаментом і змастити олією. Тісто розділити на 4 частини. З кожної вийде по 8 рогаликів. Сформувати їх, залишити на 20 хвилин у теплі, щоб підійшли ще раз. Змастити яйцем, можна посипати маком або кунжутом.
Випікати 20−25 хв. при температурі 180°.
34740Читайте також: Найсмачніші шоколадні мафіни: діти будуть у захваті та проситимуть готувати щодня
Читайте нас у Facebook