ПОИСК
Книга рецептів

«Лише ягоди та цукор»: готуємо український вишняк для святкування перемоги над рашистами

22:05 21 липня 2022
вишняк

Справжній вишняк можна приготувати зі збродженого соку стиглих вишень та цукру. Своїм фірмовим рецептом з «ФАКТАМИ» поділилася вінничанка Валентина Кошова.

«Зазвичай беруть відро вишень, можна навіть пошкоджених і краще — дрібних. Вони засипаються у прозорий, ліпше 20-літровий скляний бутель, далі насипається цукор з розрахунку 400—500 грамів на кілограм вишень. Ні трясти, ні перемішувати вишні з цукром не треба — бутель просто ставиться на сонце, де найдовше потрапляють сонячні промені, і зав'язується серпанком (марлею) від комах. Так їм треба стояти шість тижнів, аж поки вони перешумують. Десь уже за три тижні активне шумування завершиться (залежно від того, сонячне літо чи ні) та згори бутля утвориться корж з вишень, що спливли».

По завершенню шести тижнів треба трубочкою пробити шар вишень та злити у пляшки перший, найкращий вишняк.

«Його можна споживати одразу, а можна поставити у прохолодне темне місце для відстоювання. Так він стає ще смачнішим. Вишуканий слабоалкогольний напій готовий. Після цього можна залити ці самі вишні горілкою, з розрахунку пів літра на кілограм вишні і поставити у темне місце. За два місяці буде готовий другий вишняк (у народі жужка), але вже не такої якості».

Раніше «ФАКТИ» розповідали, як правильно зварити вишнево-малинове варення.

РЕКЛАМА

Читайте також: Пряний вишневий соус до м’яса: ви будете просто у захваті

РЕКЛАМА

13812

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів