Варення із барбарису: ви будете у захваті, як це смачно та просто
Багато хто варить традиційні варення з вишень, малини, полуниць, смородини… Куланірка Ольга Черкевич радить приготувати щось особливе — варення з ягід барбарису. Воно — дуже ароматне й неймовірно смачне! Можна подати до чаю, використовувати у випічці, готувати желе, а розвівши водою, отримаєте смачний компот — яскраво малинового кольору.
Інгредієнти:
- 2 кг ягід барбарису,
- 2 кг цукру,
- 600 мл води.
Приготування:
Стиглі ягоди барбарису промити під проточною водою, перебрати. Висипати на друшляк, щоб витекла вода.
За цей час приготувати цукровий сироп. Налити в каструлю 600 мл води, довести до кипіння, всипати цукор, помішуючи сироп, дати цукру повністю розчинитися.
Тоді обережно насипати в сироп барбарис, закип'ятити, зняти пінку, вимкнути плиту й залишити на ніч настоюватися.
Наступного дня довести варення до кипіння і варити на повільному вогні, поки воно не набуде бажаної консистенції. Гаряче варення розкласти в баночки й стерилізувати 15 хв. Закрутити та закутати.
2921Читайте також: Розкішний смак: взимку варення з аґрусу з фундуком стане улюбленим у вашій родині
Читайте нас у Facebook