Біла квасоля без оцту: корисна та смачна заготовка на зиму
Зі зберіганням квасолі, без якої неможливо уявити справжній український борщ, ніби клопотів нема — висушив і маєш. Проте, щоб її зварити, треба звечора замочити, та й вариться довго. А ще зберігати треба у герметичній посудині, щоб шкідники не поїли. Тож кулінарка Ольга Черкевич радить зробити на зиму декілька баночок ось такої квасолі. Вона буде і закускою, і до борщу знадобиться.
Інгредієнти:
- 1 кг свіжої полущеної великої квасолі (яська),
- 12 зубчиків часнику,
- духмяні трави до свого смаку: тим'ян, орегано, чебрець, естрагону.
- Маринад: 2 ст. л. cолі, 1,5 л води.
Приготування:
Варіть квасолю у воді приблизно 30 хв. під кришкою, відцідіть і розкладіть у баночки. Додайте у кожну духмяні трави та по 2 зубчики часнику.
Зваріть маринад із солі та води. Киплячим залийте квасолю у банках, закрутіть і стерилізуйте 10 хв. Наступного дня повторно стерилізуйте 20 хв.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт бурякового салату з квасолею.
6917Читайте нас у Facebook