ПОИСК
Книга рецептів

«Аромат в оселі буде неймовірний»: готуємо корисний шпинатний хліб

22:20 22 серпня 2022
хліб

Це надзвичайно смачний та корисний хліб. За словами фудблогерки Наталії Геряк, він ідеальний для сендвічів чи тостів на сніданок. Не кришиться, довго зберігає свіжість. Крім того, аромат в оселі буде неймовірний.

Біле тісто:

120 мл молока

18 г свіжих дріжджів

РЕКЛАМА

330 г борошна

3 г солі

РЕКЛАМА

40 г цукру

1 яйце

РЕКЛАМА

40 г м'якого вершкового масла

Зелене тісто:

60 мл молока

60 г шпинату

18 г свіжих дріжджів

330 г борошна

3 г солі

40 г цукру

1 яйце

40 г м'якого вершкового масла

Приготування:

Шпинат промийте під водою, видаліть тверді стеблинки. Нам потрібні тільки листочки. Підготовлені листочки покладіть у блендер, подрібніть до однорідного стану. У теплому молоці розчиніть сіль, цукор, дріжджі, додайте борошно, замісіть тісто. Масло додавайте в процесі замісу. Залиште тісто на 1 годину в теплому місці. Так само зробіть із зеленим тістом. Після закінчення часу бродіння вкладіть тісто на робочу поверхню. Зробіть два прямокутники: білий і зелений. На біле тісто покладіть зелене, скрутіть рулетом. Покладіть тісто у форму, накрийте рушником і поставте в тепле місце на 40 хвилин, щоб піднялося. Розігрійте духовку до 200 градусів. Випікати при температурі 180° приблизно 1 годину. Готовий хліб дістаньте з форми, коли повністю охолоне.

А як приготувати вдома смачний пшенично-житній хліб, розповіла кулінарка Ольга Мордовіна.

Читайте також: «Смачна, запашна, справжня українська паляниця»: як приготувати вдома

1185

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів