ПОИСК
Книга рецептів

«Рибне сало»: як приготувати улюблену страву полярників та оленярів

11:59 21 листопада 2022
скумбрія

Фудблогерка Наталя Калніна — авторка багатьох оригінальних рецептів. Нещодавно вона запропонувала зовсім новий салат з кабачків, а днями розповіла, як засолити рибу, щоб вийшов чудовий результат.

За словами Калніної, така засолка риби користується популярністю на крайній півночі серед геологів та учасників полярних експедицій, а також у оленярів. Страва ще називається «Рибне сало».

«Я люблю таке рибне сало за те, що можна наготувати про запас покласти у морозильну камеру, а потім коли потрібно дістати з морозильної камери й подати до столу, наприклад, з бородинським хлібом або просто з картоплею, смачно дуже і виглядає чудово», — зазначає Наталя.

Продукти:
Скумбрія свіжоморожена — 2 шт.
Цукор — 1ст.
Сіль — 1ст.
Чорний перець — ½ ч.л. (або до смаку)

Для начинки:
Кріп — 50 — 100 г
Часник — 2зуб
Рослинна олія — 1 — 2ст.л.

Приготування :

Свіжоморожену скумбрію розморозити, видалити голову, відокремити кісточки та розділити на 4 філе.

Змішати сіль, цукор та спеції.

Посипати рибу сумішшю з усіх боків.

Порубати ножем кріп, часник і змішати з олією.

На половинку рибного філе покласти начинку, рівномірно розподілити та накрити другим філе. Потім загорнути у харчову плівку.
Те саме зробити з другим філе.

Обидві рибки покласти у холодильник на добу.

Потім прибрати у морозильну камеру. Коли риба замерзне, можна різати на шматочки та дегустувати.


Нагадаємо, відома кулінарна блогерка Людмила Борщ розповіла, як приготувати салат «Мімоза», щоб він вийшов з новим смаком.

103151

Читайте нас у Telegram-каналі, Facebook та Instagram

Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів