Короп в кисло-солодкому соусі: коронна страва для святкового столу
«Вийде рибка досить оригінальною, при цьому вишуканою. Така страва стане хорошою альтернативою звичайної смаженої риби», — каже адміністраторка групи «Смаколик ЮА» Марія Михальченко, яка раніше ділилася рецептом волинських вареників з квасолею. Одразу після приготування риба має дуже хрустку скоринку.
Інгредієнти:
- короп (вагою приблизно 1 кг)
- кукурудзяний крохмаль (для паніровки і 1 ст. л в соус)
- 100 мл води
- 100 мл соєвого соусу
- сік 1 невеликого лимона
- 2 см кореня свіжого імбиру
- 3 ст. л білого вина (можна й без нього)
- 2 ст. л томатної пасти
- перець чілі за бажанням
- 0.5−1 ст. л цукру (за смаком)
Приготування:
Коропа чистимо, потрошимо і ріжемо на філе. На філе робимо надрізи, шкіру не прорізувати.
Скроплюємо лимонним соком, соєвим соусом та трошки солимо. Залишаємо маринуватися на 20−30 хв. Потім філе паніруємо в кукурудзяному крохмалеві з обох сторін. Обсмажуємо до готовності. Викладаємо філе на тарілку і поливаємо зверху соусом.
Приготування соусу: змішуємо воду, соєвий соус, лимонний сік, кукурудзяний крохмаль, томатну пасту і тертий корінь імбиру, перець чілі, цукор і вино. Варимо на невеликому вогні, постійно помішуючи вінчиком, до загустіння.
Нагадуємо про ще один рецепт з добірки Марії Михальченко: завиванець з яблуками та маком.
718Читайте нас у Facebook