- 18:04 Швидка закуска з кабачків: з'їдають навіть ті, хто їх не любить
- 17:44 Івана Купала — 2025: коли відзначати за новим стилем, заборони та традиції свята
- 17:24 Боже мій, а якщо вітер посилиться: королева Камілла опинилася у незручній ситуації
- 17:05 «Я його поважаю»: Зеленський заявив, що Шмигаля не «здасть»
- 16:33 Війна поглинула останні резерви: глава Центробанку рф визнала, що запас міцності країни вичерпується
- 16:04 Тиграм може знадобитися допомога друзів, а Зміям треба бути напоготові: східний гороскоп на тиждень 23 — 29 червня
- 15:39 «Просто хочу, щоб він був живий»: син відомого телеведучого пішов на війну з росією
- 14:53 Штраф можуть виписати, але права не відберуть: у МВС прокоментували чутки про покарання водіїв за «підморгування» аварійкою
- 14:23 «Уперше в житті залишив автограф на футбольній бутсі»: співак Юлік зустрівся з українськими біженцями у Лондоні
- 14:01 У віці 90 років померла відома радянська актриса-путіністка
- 13:52 Без Нелі Штепи: у Полтаві вп’яте поспіль не зміг розпочатися суд над ексмеркою Слов’янська, бо вона не виходить на зв’язок
- 13:11 Випросив: Трампа таки номінували на Нобелівську премію миру
Ця страва стане і вашою улюбленою: готуємо затерту капусту

У різних областях України готують саме засипану капусту, тільки на Рівненщині вона затерта. Раніше її готували на свята, поминальні обіди. Зараз подають для своєї родини. Справжня смакота! Рецептом з «ФАКТАМИ» поділилась Світлана Атаденко, місцева господиня та директорка філіалу «Будинок культури Підзамче».
- Для приготування потрібно:
- три кілограма квашеної капусти,
- стакан молока,
- моркву,
- цибулю,
- три столових ложки пшона,
- півлітра сметани,
- 200 грамів сала
- й трішки свинини для прикраси.
Наливається у каструлю з товстим дном півлітра води й кладемо половину капусти. Зверху шматок сала і свинину. Й тоді знову частину капусти. Заливаємо молоком. Якщо капуста кисліша, то вариться довше. В середньому хвилин сорок.
Після чого виймаю сало та кладу на тарілку. Коли ж охолоне, натираю на дрібну тертку й закидаю назад у капусту.
Запарюю пшоно й додаю у страву. Ні в якому разі не мішати. Стушкувати моркву, цибулю.
А далі починаю готувати заливку.
Збиваю три яйця, додаю три ложки борошна і збиваю. Якщо додати дрібку солі, збивається краще. Після чого додаю сметану. А далі все це виливаю у каструлю разом із морквою та цибулею. І вже тоді можна страву помішати. Покипіло трішки — страва готова.
Консистенція, додає господиня, виходить середня — і не густа, і не рідка. Місцеві господині до затертої капусти відварюють ще картоплю у мундирах. Так і смакують.
Нагадаємо, чому під час війни корисно їсти капусту.
651Читайте нас у Facebook