- 10:26 «Любимо тебе»: з’явились нові фото принца Вільяма з дітьми з нагоди Дня батька
- 10:14 Експерша ракетка світу вдруге стала мамою просто перед дебютом на новій посаді
- 09:56 Боротьба з фітофторою у томатів: яких помилок не можна допускати — поради аграріїв
- 09:26 Пенсійний фонд зобов’язали виплатити підвищені пенсії: хто отримає гроші додатково
- 09:20 Переробники тягнуть через Раду 10% мита на експорт сої та ріпаку, бо не готові платити конкурентну ціну — ВАР
- 08:54 В Києві «Шахед» впав посеред приватного сектору на Русанівських садах: є постраждалі та руйнування
- 08:49 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 08:16 Проблеми Терезів можуть вирішитися самі собою, а Козерогам «світить» премія: гороскоп на 16 червня
- 15.06 23:52 Україна U21 з голами Ваната та Брагару перемогла Фінляндію на Євро-2025: відеоогляд матчу
- 15.06 22:27 Секрети вибору гаманця в Японії: можливо, знання цих нюансів допоможе привернути фінансову удачу
- 15.06 22:00 Лососеве масло за рецептом відомої кулінарки: смачно так, що не відірватися
- 15.06 21:31 Бред Пітт розкритикував Анджеліну Джолі за виховання дітей, бо згадав власний юнацький досвід
Фінський різдвяний салат Rosolli — додайте до меню екзотики

Цей салат дуже схожий на «оселедця під шубою», але якщо в «шубі» все викладається шарами, то тут нарізається кубиками та заправляється майонезом, пояснює кулінарка Ірина Чуденцова.
Інгредієнти:
- Буряк варений або запечений (середній) — 2 шт.,
- Картопля відварена (велика) — 2 шт.,
- Морква варена (середня) — 2 шт.,
- Яйця варені — 3 шт.,
- Цибуля червона — 1 шт.,
- Філе оселедця — 250 г,
- Огірки мариновані (середні) — 3 шт.,
- Сіль — на смак,
- Перець чорний мелений — на смак,
- Майонез — на смак,
- Кисле яблуко — 0,5 шт. (за бажанням).
Як готувати:
Спочатку треба нарізати дрібними кубиками червону цибулю та покласти її в воду на 10 хвилин, щоб з неї пішла вся гіркота. Буряк, картоплю, моркву почистити, нарізати кубиками розміром 1 см. Варені яйця, мариновані огірки та філе оселедця порубати маленькими кубиками.
Всі нарізані овочі, яйця та оселедець викласти в велику чашку. Цибулю процідити крізь сито, віджати воду та відправити до овочів в чашку. Додати сіль, перець, заправити майонезом, закрити кришкою та прибрати в холодильник на пару годин, щоб всі смаки інгредієнтів «потоваришували». Замість вареного буряка можна взяти маринований.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепти салату з мандаринами, чері та креветками до Нового року та скумбрії під білою шубою.
2594Читайте нас у Facebook