Шоколадні трюфелі з коньяком чи віскі: рецепт від польського шеф-кухаря Радослава Ратай
У прохолодний зимовий вечір приємно насолоджуватися шоколадним трюфелем із чаєм, загорнувшись у теплий плед. Звичайно, ці ласощі сьогодні можна купити в багатьох магазинах, але, виявляється, їх не так складно приготувати в домашніх умовах.
Рецептом делікатесу із «ФАКТАМИ» поділився польський шеф-кухар Радослав Ратай, який раніше радив приготувати делікатесний буряковий салат.
-- Шоколадні трюфелі зберігають у холодильнику кілька днів, перед подачею дістають, щоб вони трохи пом'якшали, -- каже Радослав Ратай.
Шоколадні трюфелі
- 150 г темного шоколаду
- 50 г жирних вершків,
- 75 г вершкового масла,
- 1 столова ложка коньяку або віскі,
- 1 столова ложка меду,
- 1 чайна ложка розчинної кави,
- трохи ванілі та какао.
Розтопити шоколад та масло на водяній бані. Додати гарячі вершки. Потім додайте в цю масу мед, коньяк або віскі, каву, ваніль. Викласти на пергамент для вистигання. У холодильнику маса повинна застигати годину-дві. Дістати з холодильника, нарізати на шматочки, обваляти в какао.
Смачного!
Нагадаємо рецепт желе зі смаком глінтвейну.
Фото з альбому Радослава Ратай
2147Читайте нас у Facebook