Єдиний «недолік» — багато не з'їси: смачний і ситний рулет з лавашу з сиром від шеф-кухаря Миколи Люлька
Фіналіст шоу «МайстерШеф. Професіонали 3» Микола Люлько, який раніше поділився рецептом популярної страви французької кухні — цибулевого супу, розповів, як приготувати м'ясний рулет з лавашем та сиром.
«Мені дуже сподобався! Нереально смачний і ситний, багато не з"їси», — пише він у соцмережах та розповідає, що знадобиться для цієї страви.
Інгрідієнти:
- Лаваш — 3 шт.;
- Майонез — 100 г (4 ст.л.);
- Сир чедер — 400 г (можна моцерарела);
- Фарш гов'яжий — 800 г (можна будь-який інший, хоч рибний);
- Яйце курине — 3 шт. (2 у фарш, 1 — змазати рулет перед запіканням);
- Сіль — 10 г (1 ч.л.);
- Перець чорн мелений — 3 г (0,5 ч.л.);
- Сухий часник — 6 г (1 ч.л.);
- Коріандр мелений — 8 г (1 ч.л.);
- Паприка копчена — 5 г (1 ч.л.);
- Зелена цибуля — 150 г;
- Петрушка — 50 г (можна кінзу).
Читайте також: Піца за 10 хвилин з лаваша на сковорідці: ідеальний варіант для ситного обіду
Приготування:
- До фаршу додайте яйця та всі спеції, гарно замішайте.
- Лаваш змащуємо майонезом дуже тонким слоєм, накриваємо другим лавашом, також змащуєм майонезом.
- Посипаємо тертим сиром, потім нарізаною зеленю і накриваємо третім лавашом. Майонезом не змащуємо, розповсюджуємо рівномірно фарш. Якщо лаваш товстий, варто використовувати лише два листи.
- Закручуємо в рулет, змащуємо його взбитим яйцем і відправляємо у духовку на 30−35 хвилин при температурі 180 градусів.
Рецепт «рваного» пирога з лавашу та сиру, який може стати чудовим варіантом перекусу, читайте на нашому сайті.
Фото — скріншот
7336Читайте нас у Facebook