- 20:07 Салат з ананасом на грилі та лохиною: справжня смакова бомба
- 19:43 Київ під загрозою окупації з білорусі? Експерт оцінив небезпеку та що потрібно росіянам для успішної атаки столиці
- 19:16 Тельцям — «Лицар денаріїв» та туманні перспективи, Ракам — «Диявол» та спокуси: Таро-прогноз на 22 червня
- 18:49 Готуйте насіння: що посадити на грядці у липні
- 18:23 «Наші захисники втрачають життя за цю землю, а вам хочеться „качати“ під Моргенштерна?»: український хореограф звернувся до українців
- 18:04 Швидка закуска з кабачків: з'їдають навіть ті, хто їх не любить
- 17:44 Івана Купала — 2025: коли відзначати за новим стилем, заборони та традиції свята
- 17:24 Боже мій, а якщо вітер посилиться: королева Камілла опинилася у незручній ситуації
- 17:05 «Я його поважаю»: Зеленський заявив, що Шмигаля не «здасть»
- 16:33 Війна поглинула останні резерви: глава Центробанку рф визнала, що запас міцності країни вичерпується
- 16:04 Тиграм може знадобитися допомога друзів, а Зміям треба бути напоготові: східний гороскоп на тиждень 23 — 29 червня
- 15:39 «Просто хочу, щоб він був живий»: син відомого телеведучого пішов на війну з росією
Млинці для тих, хто хворіє на цукровий діабет: як приготувати корисний десерт на Масляну

Масляний тиждень у 2023 році розпочався з понеділка, 20 лютого, й триватиме до неділі, 26 лютого.
У цей час заведено готувати вареники та пекти млинці з різними начинками. Людям, які страждають на діабет, теж хочеться святкувати з усіма, але вони знають, що цукор та біле борошно вищого ґатунку різко збільшують рівень цукру в крові, а потім також різко його знижують.
Людям зі схильністю до цукрового діабету краще виключити з раціону ті продукти, які мають індекс понад 70 одиниць і належать до червоної зони. Йдеться не лише про додавання цукру, а й про біле борошно.
Замість цукру можна використовувати цукрозамінник. А якщо млинці будуть з несолодкою начинкою, то можна взагалі обійтися без цукру.
Для приготування млинців найкраще використовувати цільнозернове борошно.
Річ у тому, що борошно після першого помолу містить достатню кількість жирних кислот, мінеральних речовин, а також клітковину. Калорійність усієї страви знижується саме за рахунок клітковини, до того ж уповільнюється процес всмоктування вуглеводів.
За словами дієтолога, можна вибрати гречане, вівсяне, лляне борошно. Найкраще додавати таке борошно до звичайного цільнозернового, тому що просто з гречаного або вівсяного млинці не вийдуть добрими — вони розпадатимуться.
Як начинку краще використовувати птицю, фрукти, джеми із замінником цукру.
Смажити млинці на антипригарній сковороді без використання олії. Її трохи краще додати до самого тіста.
Лікар-дієтологиня запропонувала рецепт корисних млинців.
Інгредієнти:
яйця — 2 шт.;
цільнозернове борошно — 120 грам;
вода — 100 мл;
розпушувач — 0,5 ч.л.;
оливкова олія — 1 ст.л.;
сіль та цукрозамінник.
Приготування:
Збити віночком 2 яйця, додати розпушувач та цукрозамінник, і все це добре перемішати.
Додати трохи теплої води, борошно та ложку олії.
Консистенція, яка має вийти, нагадує трохи рідкий кефір.
Дати настоятися тісту 10−15 хвилин.
Випікати млинці потрібно по 2−3 хвилини на обидва боки на добре розігрітій сковороді.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт медового печива, яке можна довго зберігати.
27937Читайте нас у Facebook