Фредо капучино — кава з льодом на основі еспресо, з пишною холодною піною. У Греції цим напоєм заведено насолоджуватися в спекотний день. Його смак ніжний і легкий, тому раз скуштувавши цей напій, ви замовлятимете його в кав'ярнях ще не раз. Але, звісно, найкраще навчитися готувати таку каву в домашніх умовах. Подається вона зазвичай у високих склянках.
Рецептом фредо капучино поділилася кулінарка Ардія Діаманті, яка раніше пропонувала приготувати морозиво з шафраном.
- Цей напій не плутайте з гляссе, — каже Ардія Діаманті. — Адже в гляссе використовується морозиво. Пропорції кави, молока та льоду в рецепті залежать від ваших уподобань. Хтось любить міцнішу каву, хтось — ні.
Фредо капучино
Зваріть міцну каву, збийте холодне молоко в піну. Налийте каву у високу склянку, додайте лід, акуратно доповніть піною. За бажання можна додати цукор або улюблений сироп.
І насолоджуйтеся!
Нагадаємо рецепт кави з шафраном.
Фото з альбому Ольги Сметанської
1060Читайте нас у Facebook