- 13:52 Знайте, куди сипати «секретний засіб»: як очистити унітаз без смердючої «хімії»
- 13:21 Ціни на курятину та яловичину зросли: як і чому зміниться вартість м’яса до осені
- 12:56 «Справжня королева»: Дженніфер Лопес продемонструвала фігуру в купальнику і «запалила» соціальні мережі
- 12:20 «Синочок народився вже після загибелі коханого»: 21-річний поліцейський з Чернігівщини став легендою штурмової бригади
- 11:58 Маєте високі шанси зірвати джекпот: кому зірки обіцяють в липні багатство
- 11:33 Де і коли дивитися онлайн «Шахтар» — «Ільвес»: розклад трансляцій та прогноз на відбірний матч Ліги Європи
- 11:31 Збиралася підірвати популярний готель у Рівному: СБУ затримала агентку росії
- 11:24 «Знову разом?»: мережа у захваті від новини Наді Дорофєєвої
- 10:54 У лідерах — «німці»: названо найпопулярніші свіжопригнані авто на українському ринку
- 10:39 Компанія Шкіля отримала з бюджету Києва понад мільярд на добудову Подільського мосту: що не так із цим тендером
- 10:22 Гуляли три дні у замку Тоскани: дочка рекордного хабарника Злочевського вийшла за родича медичних монополістів
- 10:05 Допоможуть «чудо-добрива»: чим обробити томати у липні без «хімії», щоб вони швидко почервоніли
М’ясна збірна окрошка: чудова альтернатива ситному обіду

Окрошка — дуже смачна холодна страва, яка чудово рятує в літню спеку. Окрошку можна вживати відразу або настояти в холодильнику 1−2 години. У другому варіанті отримаєте більш насичений смак, але тут — як із борщем: комусь подобається свіжозварений, а хтось віддасть перевагу «вчорашньому». В окрошку можна додавати не тільки гірчицю, а й хрін, ділиться кулінарка Світлана Юрченко.
Інгредієнти:
- відварна свинина — 250 г
- відварена курятина — 250 г
- картопля — 500−600 г
- редиска — 400 г
- огірки — 400 г
- яйця — 5−6 шт.
- зелень петрушки — 1 пучок
- зелень кропу — 1 пучок
- цибуля зелена — 1 пучок
- сметана (майонез) — 350 г
- сіль — на смак
- лимонна кислота — на смак
- хрін білий (або гірчиця) — на смак
- вода мінеральна
Приготування:
М'ясо відварити зі спеціями. Картоплю і яйця теж відварити. Всі продукти нарізаємо дрібним кубиком. Додаємо сметану і гарно перемішуємо.
Наливаємо воду (квас, кефір, сироватку, айран, але вже не додаємо лимонної кислоти), солимо, додаємо білий хрін. Доводимо до смаку.
При подачі можна кожному в миску покласти по декілька шматочків льоду.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт ще однієї незамінної у спеку страви — холодного супа з малосольними огірками.
Читайте також, як приготувати освіжуючий мохіто вдома.
7976Читайте нас у Facebook