- 20:09 Свіжість у кожному шматочку: простий, корисний та смачний салат за лічені хвилини
- 19:54 Скорпіонам — «Королева Пентаклів», Козорогам — «Король Кубків», а Тельцям — «Верховна Жриця»: Таро-прогноз та поради карт на 22 травня
- 19:46 Вперше показали стрільбу «супергармати» Кім Чен Ина: про що сказали кадри спеціалісту
- 19:21 Мирні переговори чи пастка часу: США надають кремлю перевагу у війні
- 19:08 Приречені на злидні? Чому індексація не рятує пенсіонерів від бідності
- 18:58 «Чекаю на дзвінок»: популярна модель та волонтерка подала заявку на «Холостяка»
- 18:57 Відмовляють у праві на існування: євродепутат про переслідування росією українців на ТОТ
- 18:45 Подорожчання до кінця року не очікується: названо ТОП-5 продуктів харчування зі стабільною ціною
- 18:32 «Це — мама, а це — тато»: секрет сина Меган та принца Гаррі розкритий
- 18:28 БЕБ завершило розслідування та передало до суду справу підсанкційного «короля обналу» Вʼячеслава Стрелковського
- 18:20 Поліцейський уклав на підлогу: онука Пугачової Микиту Преснякова мало не застрелили у США
- 17:55 «Круть!»: мережа відреагувала на світлину відомого музиканта та військового
Використовуйте листя салату замість лавашу: як овочі допоможуть отримати фігуру своєї мрії

Безумовно, збалансований раціон — запорука міцного здоров'я, гарного настрою і привабливого зовнішнього вигляду. Переваги овочевого раціону — швидко зникають зайві кілограми, з організму виводяться шлаки й токсини. Чим ще це корисно — відповідь дала дієтологиня Анна Мохонько.
«По-перше, в овочах міститься клітковина для правильного функціонування кишківника, вітаміни та мікроелементи. По-друге, всі кольорові продукти — це тисячі корисних речовин, які оздоровлюють наш організм у різний спосіб. Крім того, овочі та зелень — один із найважливіших елементів здорового харчування. Якщо з'їсти 300 г м'яса і запити великою чашкою чаю, порція салату навряд чи поміститься. Білки та жири легше поповнити та добрати, а от овочі та зелень — це слабке місце у багатьох».
⠀
Дієтологиня радить додавати овочі до стандартного сніданку. Трохи шпинату, помідорів, болгарського перцю, цибулі та печериць урізноманітнять та зроблять ще смачнішими звичайні омлет чи яєчню. Або додайте трохи овочів до вівсяної каші замість меду, горіхів та фруктів.
«Використовуйте листя салату замість лавашу, варіть овочеві супи. Спробуйте приготувати супи-пюре з баклажанами, броколі, буряком, гарбузом, цвітною капустою, кабачком.
Готуйте овочеві соуси та пасти. Додайте овочі до своїх улюблених страв. Наприклад, до лазаньї можна додати шарами нарізаний шпинат, відварну броколі, або моркву з ароматними цукіні. До пасти — печену моркву та баклажани".
Нагадаємо поради красуні Боржемської, яка запропонувала рецепти смачних та корисних весняних салатів: «Час харчуватись правильно».
521Читайте нас у Facebook