- 11:11 Ухилист ударив ножем військовослужбовця ТЦК в Одесі
- 10:44 У разі звільнення на пенсію можна вийти достроково, але є умови: у ПФУ пояснили нюанси
- 10:24 Нарешті це зробила: Jerry Heil двічі відкладала премʼєру нової пісні
- 09:56 Окупанти били вночі дронами та «Іскандерами»: під удари потрапили Донецька, Дніпропетровська та Харківська області
- 09:31 Українська медалістка Олімпійських ігор-2024 стала мамою
- 09:06 Безпілотники масовано атакували Крим: вибухи лунали в Сімферополі, Севастополі, Євпаторії, Алушті, Феодосії
- 08:42 Ізраїль атакував Іран і чекає на удар у відповідь
- 08:17 Овнам — енергія, Ракам — емоції, а Левам — творчість: гороскоп на 13 червня для всіх знаків Зодіаку
- 00:07 Україна U21 прикро програла Данії на старті Євро-2025: відеоогляд матчу
- 12.06 22:27 Тест «Ресторанний етикет» від тренд-редакторки «ФАКТІВ» Ольги Сметанської
- 12.06 22:00 Незвичайний салат від кулінарки-гастроблогерки Марини Гармаш: смакує зі смаженою картоплею
- 12.06 21:30 Загадкова каблучка на пальці доньки Джолі та Пітта спровокувала чутки про можливі заручини
Яскраві, запашні, гостренькі: такі смачні кабачки вийдуть у кожної господині

Літо — період приготування заготівель на зиму. Зараз сезон кабачків, одного з найпопулярніших овочів українців.
Кабачки можна закривати за різними рецептами. Останнім часом дуже популярним є рецепт з додаванням гострого соусу чилі.
Смачна закуска з кабачків стане дуже доречною взимку. Яскрава, вона нагадає літо й стане доповненням до більш поживного зимового меню.
Інгредієнти
На банку 750 мілілітрів:
500 грамів кабачків;
300 мілілітрів води;
Фенхель — ⅓ ч.л.;
Гвоздика — бутон;
Чорний перець — 3 горошини;
Маринад:
1 літр води;
2 столові ложки оцту;
1 чайна ложка солі;
2 столові ложки цукру;
1,5 столової ложки соусу чилі.
Приготування:
Помити кабачки, відрізати хвостики. Нарізати овоч невеликими брусочками.
Приготувати маринад — воду, сіль, цукор довести до повного розчинення.
Додати кетчуп чилі та проварити усе разом декілька хвилин після закипання.
Додати у маринад оцет.
У чисту банку викласти фенхель, перець, гвоздику.
Зверху викласти нарізаний кабачок й залити маринадом.
Банки з закускою стерилізувати 10−15 хвилин.
Після охолодження переставити у прохолодне місце.
Раніше ми розповідали, як приготувати смачні квашені помідори.
59681Читайте нас у Facebook