- 17.06 23:59 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 17.06 22:26 Як їсти картоплю фрі в ресторані: знання етикету дозволить вам почуватися комфортно
- 17.06 21:59 Дивовижний пиріг без яєць та вершкового масла: рецепт відомої кулінарки простий у втіленні
- 17.06 21:29 «Припиніть це лайно!»: Джастін Бібер сильно розлютився під час зустрічі з папараці
- 17.06 21:00 Включіть у свій раціон: це найкращі трави для контролю високого рівня цукру в крові
- 17.06 20:34 «Аби всі були такі, як він, то вже давно була б перемога»: на Курщині загинув захисник з Вінниччини
- 17.06 20:08 Вареники з сиром на пару: порадуйте родину ситною вечерею
- 17.06 19:51 Застрелив дружину і наклав на себе руки: кривава сімейна драма розігралася на одній з вулиць Житомира
- 17.06 19:43 У ЗСУ «засвітився» рідкісний трофей з вдв рф: такого ще не траплялося
- 17.06 19:18 Україна зробила перший крок до реалізації угоди з США про видобуток корисних копалин
- 17.06 19:04 Це шо, моя жінка вагітна?: коханий відомої телеведучої відреагував на новину про дитину
- 17.06 19:03 Скорпіонам — «Самітник» та пошук відповідей, Водоліям — «Колісниця» та контроль над емоціями: Таро-прогноз на 18 червня
Густий, ароматний, ідеально підходить до багатьох страв: як приготувати смачний кетчуп з кабачків

Сезон кабачків триває. Господині готують багато страв на зиму з цього начебто простого та нічим непримітного овоча. Але якщо підійти до справи творчо, то й результат виходить таким, що ніхто й не здогадається, з чого приготували, наприклад, кетчуп.
Автори сайту «Пляшка» пропонують приготувати з кабачків смачний кетчуп на зиму.
Такий домашній кетчуп виходить дуже, ароматним, смачним. Його навіть можна намазувати на хліб.
«Хто не знає, що він із кабачків — нізащо не здогадається», — пишуть кулінарки.
Інгредієнти:
кабачки — 1 кг
цибуля — 250 г
вода — 100 мл
сіль — 1 ст. л.
цукор — 5 ст. л. (80 г)
паприка копчена — 1 ст. л.
перець гострий — 1 ч. л.
томатна паста — 200 г
оцет (9%) — 60 мл
Приготування:
У кабачків відрізати хвостики та очистити їх від шкірки. Натерти на великій тертці.
Кабачки перекласти в сито, щоб стекла рідина. Цибулю подрібнити у блендері або пропустити через дрібну насадку в м’ясорубці і відправити до кабачків.
Терті овочі перекласти в каструлю, додати 100 мл води, 1 ст. солі та 80 г цукру (5 ст. л.). Перемішати, накрити кришкою і тушити протягом 20 хвилин.
Потім кришку зняти й випаровувати рідину, що залишилася, протягом 5−10 хвилин, вже постійно помішуючи, щоб нічого не підгоріло.
Додати спеції: 2 ч. л. копченої паприки, 1 ч. л. гострого червоного перцю, а також 200 г томатної пасти та 60 мл оцту (9%). Знову перемішати до однорідності і тушити 10 хвилин на повільному вогні. Соус стає густішим і ароматнішим.
Зняти соус з плити та гарячим пробити занурювальним блендером до стану пюре.
Розкласти кетчуп по банках і зверху налити тонкий шар олії, щоб кетчуп не плісняв. Закрити банки або щільно закрутити та зберігати у темному прохолодному місці.
«З копченою паприкою кетчуп буде нагадувати соус ткемалі або барбекю, а якщо покласти солодку паприку, то буде смак, як у смачного томатного кетчупу», — додають кулінарки.
Такий кетчуп ідеальний підходить не тільки до м'яса, а й до інших страв. Його можна намазувати на хліб.
«ФАКТИ» також розповідали, як приготувати смачні хрусткі огірки з гірчицею.
5037Читайте нас у Facebook