- 14:51 Вигідне сусідство: чому досвідчені городники висаджують поруч полуницю та часник
- 14:22 Шкодять собі самі: авіаційний експерт пояснив, чому «Шахеди» можуть пролітати всю Україну
- 14:02 Класичне літо: прогноз синоптиків на тиждень 14 — 20 липня
- 13:31 Стала відома країна, куди рф може невдовзі направити свої ракети
- 13:11 На фестивалі у Закарпатті десятки людей отруїлися водою із… знаменитого водоспаду
- 12:51 Соковиті, ароматні та дуже ніжні овочеві котлетки: кохання з першого шматочка
- 12:30 «Був відчай, я вже просив все зупинити»: як спортсмен з Полтави встановив унікальний світовий рекорд за 24 години
- 12:01 Знаменитий футболіст, який поміняв дружину на її племінницю, забив фантастичний гол з кутового
- 11:32 У Сенаті США схвалили виділення 500 мільйонів доларів на зброю для України — ЗМІ
- 11:14 СБУ ліквідувала російських агентів, які вбили у Києві полковника спецслужби Воронича
- 10:46 При розрахунку пенсії українцям дозволили виключати періоди з низькою зарплатою: як це може позначитися на розмірі виплат
- 10:23 Смертельні розваги: дитина загинула в аквапарку на Полтавщині
Імбирна картопля, запечена в духовці, — «ідеальний гарнір до чого завгодно»

В українській кухні багато рецептів з печеною картоплею. Наприклад, картопляна ковбаса може бути на столі як у будній день, так і у свята.
Кулінари сайту «Ідеї для сніданку та вечері» запропонували ще один рецепт — імбирну картоплю запечену в духовці.
Вона виходить неймовірно ароматою й легко може стати ідеальним гарніром до чого завгодно.
Інгредієнти на 1 кг картоплі:
1 кг картоплі
3−5 зубчиків часнику
корінь імбиру (розміром з великого пальця)
1 ст. л. солі (для варіння та запікання + за смаком)
1 ч. л. чилі
2 ч. л. паприки
½ ч. л. меленого мускатного горіха
2−3 ст. л. олії
свіжий чебрець для подачі — кілька гілочок.
Приготування:
Духовку розігріти до 200 °C.
Картоплю добре помити, не чистити і відварити до напівготовності (приблизно 10 хвилин).
Воду злити, а картоплю викласти на деко або у форму для запікання.
Додати часник, роздавлений у пресі та імбир, натертий на дрібній тертці, мускатний горіх, перець та сіль. Полити все олією і добре все перемішати.
Відправити в духовку запікати до апетитної золотистої скоринки 20−25 хвилин.
Готову картоплю подавати гарячою. Можна посипати зверху листочками свіжого чебрецю.
Нагадаємо, українська кулінарка Тетяна Литвинова поділилася рецептом запіканки з баклажанів та картоплі.
Читайте нас у Facebook