- 10:51 Потап з пляшкою в руці натякнув на відкриття нового ресторану та побував у паралельній реальності
- 10:36 Гол-шедевр ударом зі своєї половини поля прикрасив матч чемпіонату Нідерландів
- 10:34 Намагався продати ворогу закриту інформацію про військові об’єкти Черкащини: СБУ затримала чергового зрадника
- 10:25 Вашингтон проти: США не хочуть бачити Зеленського на саміті НАТО
- 09:55 Зелена цибуля на зиму: як заготувати корисну зелень без втрат смаку та аромату
- 09:31 Колишній політв’язень Кремля отримав дипломатичну посаду після повернення з російського полону
- 09:25 Чому затримують пенсію та куди звертатися
- 09:07 Україна втратила ще одного героя: на фронті загинув актор Максим Неліпа
- 08:54 Ворог атакував Івано-Франківськ, Луцьк та інші міста: де вночі та вранці лунали вибухи
- 08:18 Левам категорично протипоказаний алкоголь, а Діви ризикують викликати гнів начальства: гороскоп на 15 травня та попередження від мольфара
- 14.05 22:28 Ці речі варто прибрати перед приходом гостей: чому деякі нюанси дуже важливі
- 14.05 22:01 Наймодніше морозиво: готується миттєво
Ковбаса — улюблена страва українців, особливо за святковим столом. Але так як під час Посту не кожен вірянин погодиться порушити його умови, то виходом для нього може стати «картопляна ковбаса», в якій зовсім немає м'яса.
Рецепт приготування такої страви приводиться на сайті cookpad.
Інгредієнти
- 1 кг картоплі
- 3−4 середні цибулини
- 2−3 зубчики часнику
- сіль, перець, зелень за смаком
- 2 ст л манки
- олія для смаження
- 1 м натуральноі кишки
Інструкція з приготування
Крок 1
Кишку добре промити під проточною водию, зцідити воду та змастити олією.
Крок 2
Цибулю почистити, подрібнити та обсмажити до золотавого кольору на оліі.
Крок 3
Картоплю почистити та подрібнити блендером, або пропустити через м"ясорубку чи натерти на картопляній тертці. Якщо картопля водяниста, відкинути на сито і залишити на 10 хв.
Крок 4
Додати до картоплі обсмажену цибулю, пропущений через прес часник, подрібнену зелень (у мене морожений кріп), сіль, перець за смаком, манку, все добре перемішати.
Крок 5
Закріпити на м"ясорубці насадку для ковбас і обережно натягнути кишку, як панчоху) Набити кишку картопляною начинкою, але не туго, щоб оболонка не потріскалася. Кінці кишки зав"язати тугим вузликом або перев"язати міцною ниткою.
Крок 6
Опустити ковбасу на 5 хв в окріп. Потім витягнути за допомогою шумовки і перекласти на паперові рушники, щоб ті увібрали вологу.
Крок 7
Змастити форму для запікання олією, перекласти в неі ковбасу і також змастити олією. По всій довжині зробити проколи голкою чи зубочисткою.
Крок 8
Запікати у духовці за 180 С близько 1 години до золотавоі шкоринки. Смачно як у гарячому, так і у холодному вигляді.
Зверніть увагу також на рецепт пісних картопляних зразів з грибами від Лізи Глінської.
57710Читайте нас у Facebook