- 08:02 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 24.06 22:26 Наймодніші кольори літа: можливо, речі цих відтінків є у вас у шафі
- 24.06 21:59 Рибний рієт: смачно так, що не відірватися
- 24.06 21:29 Ми разом: Гейлі Бібер відповіла на чутки про розлучення з Джастіном
- 24.06 21:13 У Casino.ua оголосили про партнерство з провайдером Push Gaming: що відомо
- 24.06 21:00 З’їжте фрукт за дві години до сну: із сном не буде проблем
- 24.06 20:50 Україна не виживе, якщо буде розчинена в паспортах інших держав, — Пелюховський
- 24.06 20:45 «Фарфорові сервізи з орнаментами вишиванки вражають красою та вишуканістю», — колекціонерка Людмила Карпінська-Романюк
- 24.06 20:33 З 2014 року неодноразово брав участь у бойових діях: на Донеччині загинув поліцейський з Тернополя
- 24.06 20:06 Доречно в будні й на свята: готуємо кабачкові рулетки із помідорами
- 24.06 20:02 Все погано — це нормально: Ксенія Мішина шокувала зізнанням
- 24.06 19:54 Стрільцям — «Туз Пентаклів», Терезам — «Король Жезлів», а Близнюкам — «Імператор»: Таро-прогноз та поради карт на 25 червня
Хумус — це закуска з нутового пюре з прянощами, яка популярна в багатьох країнах світу. Вона ситна та смачна. А приготувати її просто. Щоправда, швидко це зробити не вийде. За бажання хумус можна доповнити часником, зеленню, смаженою цибулею, в'яленими томатами. Їдять хумус зі свіжими коржами. І це фантастично смачно! Рецептом страви з «ФАКТАМИ» поділилася кулінарка Ардія Діаманті.
— Сьогодні можна купити готовий хумус у супермаркетах, але домашня їжа є домашня, — каже Ардія Діаманті.
Домашній хумус
- Нут — 200 г
- Тахіні (кунжутна паста) — на смак
- Лимонний сік — на смак
- Кумін (зіра) — на смак
- Оливкова олія — 50 мл
- Петрушка — на смак.
Замочити нут у холодній воді проти ночі. Наступного дня у тій же воді варити його на повільному вогні близько двох годин — доки не стане м'яким. Злити рідину. Трішки залишити, якщо хочете регулювати консистенцію хумуса (як це робимо, готуючи картопляне пюре).
Помістити нут у блендер, додати оливкову олію, збити до однорідності. За потреби додати трохи нутового відвару.
Додати тахіні та лимонний сік, збити ще раз. Додати паприку та зіру (кумін) і ще раз злегка збити. Подавати зі свіжою петрушкою.
І смачного!
Раніше Марина Боржемська поділилася рецептом приготування хумусу для активного схуднення.
Читайте також: Салат з інжиром, руколою та моцарелою: смачно та вишукано
Фото з альбому Ольги Сметанської
1867Читайте нас у Facebook