- 15:58 Уявити не можу: Ілона Гвоздєва подала на розлучення
- 15:39 Найлінивіший чізкейк у світі: приготує навіть дитина
- 15:23 Порушив протокол: посланець Трампа на зустрічах з путіним користувався послугами кремлівського перекладача
- 14:57 Букмекери знизили шанси України на «Євробаченні»: що сталося
- 14:44 На олімпійську чемпіонку, яка втекла з росії, повісили мільйонні борги з комуналки
- 14:22 США схвалили передачу Україні ракет до Patriot від Німеччини
- 14:01 Скандалістка Ембер Херд стала багатодітною матір'ю
- 13:31 Цього явно недостатньо: Мерц розкритикував пропозицію путіна про переговори у Стамбулі
- 13:21 Польща закриває консульство росії у Кракові через пожежу в торговому центрі
- 13:11 Буде біліший за білий: простий спосіб «врятувати» підошву улюблених кросівок
- 12:52 Росіяни атакували дроном енергетиків на Сумщині: є жертви
- 12:46 У кремлі знову звинуватили Україну в небажанні вести переговори з рф
Відчуйте аромати осені: готуємо яблучний пиріг з корицею

Саме час приготувати яблучний пиріг і смакувати його з чашечкою ароматного чаю, переглядаючи улюблений фільм. Часу та сил піде на нього не багато, а результат точно вас порадує, ділиться кулінарка Маріанна Ілавська. Якщо крихта для посипання пирога погано перетиратиметься, то треба буде додати 2−4 ложки борошна та знову перетерти.
Тісто
1. 280 г борошна
2. 1 ч. ложка розпушувача
3. 100 г мʼякого вершкового масла
4. 80 г цукру
5. щіпка солі
6. 1 яйце
Начинка
1. 5 великих яблук
2. 100 г цукру
3. 30 г вершкового масла
4. 0,5−1 ч. ложка кориці
Приготування
1. Яблука почистити, нарізати кубиками, посипати корицею.
2. Нагріти сковорідку, висипати цукор і розтопити його до карамельного кольору, додати масло і яблука. Готувати на середньому вогні, помішуючи, 5 хвилин.
3. Приготуємо тісто.
Яйце з цукром збити вінчиком, додати розм'якшене вершкове масло, сіль і перемішати.
Потім додати борошно та розпушувач, руками розтерти масу в крихту. 1/3 частину тіста (крихти) залишити для притрушування пирога, решту викласти у форму (22−24 см) і розподілити по формі, роблячи бортики.
4. Викласти яблучно-карамельну начинку у форму та зверху посипати крихтою (штрейзелем), що залишилася, щоб повністю накрити начинку.
5. Випікати при 180 градусах близько 30−40 хв.
А як приготувати медове печиво з прянощами, розповіла кулінарка Тетяна Петришина.
10229Читайте також: Швидкий пиріг із рваного лаваша із сардельками та сиром — ситний сніданок гарантований
Читайте нас у Facebook