Переможець 7 сезону кулінарного шоу «МайстерШеф» Вадим Бжезінський (Пава), який раніше поділився рецептом стейків з цвітної капусти, розповів, як приготувати картопляну запіканку — пастуший пиріг.
ВІДЕО ДНЯ
В Instagram він виклав відеорецепт та запевнив, що ця страва не залишить байдужим нікого.
Картоплю відварюємо, робимо пюре, додаємо молоко та половину порції сиру.
Обсмажуємо фарш на олії, після цього нарізаємо моркву та цибулю дрібним кубиком та додаємо до фаршу разом з вершковим маслом та спеціями. Готуємо приблизно 10 хв.
Додаємо борошно (це обов’язково, інакше консистенція буде рідкою), томатну пасту, зелений горошок, паприку, часник та відвар з картоплі.
Готову начинку з фаршу покриваємо ковдрою з картопляного пюре, затираємо сиром і ставимо у заздалегідь розігріту до 200 градусів духовку приблизно на 15−20 хв — до золотої скоринки.
«Це найпростіша смачна страва, яка готується в одній пательні», — зазначив Пава.