- 12.05 22:26 Чому багаті люди здають у ремонт своє взуття: ці секрети можуть стати вам у пригоді
- 12.05 21:59 Незвичайний соус з квашених овочів: смачно так, що не відірватися
- 12.05 21:32 Наснився сон: сенсаційні заяви Шакіри про сингл двадцятирічної давності
- 12.05 21:03 На що звернути увагу перед укладенням договору оренди житла: це вбереже вас від проблем
- 12.05 20:45 «Носити прикраси — мистецтво. Щоб мати стильний вигляд, треба знати деякі секрети», — експертка зі стилю Ірина Бейлі
- 12.05 20:33 Для дружини та доньки він був опорою: на Покровському напрямку загинув воїн із Дніпропетровщини
- 12.05 20:25 Померла зірка «Діамантової руки» та інших фільмів Гайдая
- 12.05 20:08 Ароматні ліниві вареники з маком: будете готувати їх ледь не щодня, бо це смакота
- 12.05 19:52 Близнюкам — «Закохані» та важливе рішення, Рибам — «Смерть» та початок нового етапу: Таро-прогноз на вівторок, 13 травня
- 12.05 19:48 Отримати допомогу від держави зможуть більше переселенців: що вирішив Кабмін
- 12.05 19:46 За рік подорожчали на 75%, а за тиждень на 13%: які продукти зростають у ціні в Україні
- 12.05 19:21 Особливий день: відома шеф-кухарка похрестила доньок
Ви будете у захваті з цього чудового тіста. З нього можна робити будь-що, навіть солодку випічку, треба лише додати цукор. Воно мʼяке, повітряне та завжди вдається гарненько, ділиться кулінарка Тетяна Петришина.
Інгредієнти:
- Молоко — 250 мл
- Дріжджі свіжі — 20 г
- Яйця -1 шт.
- Олія — 3 ст. л.
- Масло — 20 г (розтопити не до гарячого)
- Сіль — ½ ч. л.
- Цукор — 3 ст. л (для солодкої начинки 6 ст. л.)
- Борошно — 450/500 (у мене пішло 470 г).
Приготування:
Опара (хоча можна й без опари, відразу зробити заміс).
Дріжджі розтерти з 1 ст. л. цукру, влити тепле молоко, додати просіяне борошно — 7 ст. л. від загальної кількості, розмішати, вкрити, поставити в тепло приблизно на 10−20 хв, до збільшення опари.
В опару додати цукор, сіль, яйце, олію, розтоплене масло (не гаряче). Поступово додати просіяне борошно, замісити мʼяке тісто. Вкрити та поставити в тепло підійти до збільшення вдвічі, приблизно на 1 год.
Розділити тісто на потрібну кількість частин, сформувати колобочки, вкрити, залишити відпочити на 10 хв., далі сформувати пиріжки/булочки за своїм бажанням.
Деко застелити пергаментом, пиріжки вкрити, залишити в теплі підійти на хвилин 20.
За 5 хв. до випікання змазати жовтком, збовтаним з 1 ст. л. води або молока.
Випікати в розігрітій духовці до t 200, режим верх/низ 25−30 хв, до золотистого кольору.
Начинка: цибулю та натерту моркву потушити, відварене мʼясо нарізати дрібними шматками, перебити все в блендері, додати сіль, перець, спеції на свій смак.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт найсмачніших лінивих вареників з сиром та картоплею.
Читайте також: Булочки з сирного тіста: смачно з чаєм та кавою
42522Читайте нас у Facebook