Запечене філе лосося: швидкий та смачний рецепт від Євгена Клопотенка
Багатьом українцям Євген Клопотенко відомий не тільки як автор «вдосконаленого» капусняка без м’яса, але як учасник проєктів «МастерШеф», «Все буде смачно» та інших.
Накопичивши чималий досвід, шеф-кухар вирішив запустити власний Telegram-канал, на якому розповідає про нові, оригінальні страви.
Сьогодні, 12 листопада, на каналі з'явився рецепт запеченого філе лосося.
«Запечене філе лосося — це завжди дуже просто, швидко та смачно. Щоб риба вийшла ще соковитішою, пропоную приготувати її в пергаменті на овочевій подушці», — радить Клопотенко.
Рецепт на 2 порції
Інгредієнти:
- Філе лосося 250 г
- Цибуля синя 1 шт
- Чері 100 г
- Кабачок ½
- Батат ½
- Печериці 6 шт
- Тим"ян свіжий декілька гілочок
- Оливкова олія 1 ст. л
- Гірчиця французька 1 ч. л
- Часник 2 зубці
- Сіль за смаком
- Перець за смаком
- Італійські трави
- Лимон ½
Приготування:
Овочі помити та порізати. Посолити, поперчити, полити оливковою олією та італійськими травами.
Філе лосося посолити. З пергаменту зробити кораблики та викласти овочі, а зверху покласти рибу та гілочки тим"яну.
Запікати в духовці при температурі 180 градусів 25 хвилин.
При подачі полити страву лимонним соком.
Раніше Євген Клопотенко розповів, як приготувати справжню українську верещаку.
1328Читайте нас у Facebook