Головне — соус: рецепт телятини по-монгольськи від відомої фудблогерки Валентини Кущ
Відома фудблогерка Валентина Кущ (Валя Саєнко), яка раніше ділилася рецептом ніжної м`ясної страви — рваної телятини, запропонувала фоловерам приготувати телятину по-монгольски.
«Обожнюю Паназійську кухню. Одне із самих важливих в цій кухні — соуси. Адже саме соуси та їхнє вміле поєднання дають пікантний результат. Але так як страва більше американська, ніж азіатська, то і рецепт буде більш легкий, з простими інгредієнтами», — пише фудблогерка на своїй сторінці у соцмережах.
Інгредієнти:
- Телятина (флан, стейк чи рібай) — 800 г;
- Цибуля — 1 шт;
- Морква — 1 шт (маленька);
- Перець болгарський (беріть кольоровий, так страва буде виглядати більш яскравою) — 1 шт;
- Перець чілі;
- Броколі — 4−6 суцвітть;
- Часник — 4−6 зубчиків;
- Імбир — пагінець, розміром з великий палець;
- Крохмаль кукурудзяний;
- Соєвий соус — 80 гр;
- Вода — 80 гр;
- Оцет яблучний — половина столової ложки;
- Цукор — 50 гр;
- Рис або локшина — для подачі;
- Зелена цибуля — для подачі.
Приготування:
- Цибулю нарізаємо напівкільцями, моркву та перець — тоненькими полосками, броколі ділимо на суцвіття.
- Для соусу змішаємо: воду, соєвий, цукор і оцет.
- М’ясо нарізаємо тоненько. Щоб це легко було зробити, можна його на 30−40 хвилин помістити у морозильник. Нарізане м’ясо добре притрушуємо крохмалем, перекидаємо на сито та добре струшуємо, щоб прибрати зайвий крохмаль.
- Спочатку обсмажуємо моркву, через 30 секунд додаємо цибулю. Далі (через 1−2 хвилини) перці, потім броколі. Смажимо 1 хвилину — швидко і на великому вогні (стір фрай). Прибираємо з пательні.
- На цій же пательні смажимо м’ясо. Викладаємо його в 1 шар, інакше воно дасть сік і буде сухе. Смажимо теж на сильному вогні. Перевертаємо тільки 1 раз. Не пересмажуємо, бо воно ще тушкуватиметься в соусі.
- До обсмаженого м’яса додаємо овочі, подрібнені часник та імбир. Заливаємо соусом. Тушкуємо 1−2 хвилини. Пробуємо. Додаємо те, чого вам не вистачає, пам’ятаючи про баланс гострого-кислого-солодкого і солоного.
- Подаємо з гарніром і при подачі посипаємо зеленою цибулею.
Раніше зірка ситкому «Одного разу під Полтавою» Анна Саліванчук поділилася рецептом салату з телятиною.
Фото — скріншот
338Читайте нас у Facebook