ПОИСК
Книга рецептів

Чарівний «іспанець», який легко покорить дівоче серце: біскофлан за рецептом блогерки-красуні

11:00 11 січня 2024
Готовий десерт

Приготувавши на Різдво пиріг, який допоміг збирати гроші для ЗСУ, фудблогерка Аліна FooDee після новорічних свят робила паузу у випуску нових відео.

В цей час вона, певно, відпочивала за кордоном — скоріше всього, у Іспанії.

Адже новий сезон Аліна почала з незвичайного десерту під назвою «біскофлан» (флан із шоколадним бісквітом та карамеллю). Такий десерт стовідсотково підкорить будь-яке дівоче серце, навіть якщо жінка або дівчина дотримується на дієти.

Особливість цього рецепту ще й у тому, що він готується в одній формі, хоча й складається з двох геть різних шарів — власне іспанського флану з карамеллю і шоколадного бісквіту.

РЕКЛАМА

Готування слід починати з карамелі: 50 г цукру заваріть у 1 столовій ложці води і доведіть до стану карамелі (вона повинна розподілитися по дну і стінках посуду).

Для шоколадного бісквіту візьміть:

РЕКЛАМА
  • яйця — 2 шт.
  • цукор — 70 г
  • сіль — щіпка
  • вершкове масло — 60 г
  • молоко — 4 ст.л.
  • борошно — 100 г
  • розпушувач — 0,5 ч.л.
  • какао — 20 г.

Для флану підготуйте:

  • яйця — 4 шт.
  • ванільний цукор — 10 г
  • згущене молоко — 1 банка (380 г)
  • молоко — 400 мл (заповнити банку з-під згущеного молока)
  • дрібка солі.

Отриману масу флану виливаємо на готове шоколадне тісто і відправляємо в духову шафу, розігріту до 180 градусів.

РЕКЛАМА

Важливо: десерт готується на водяній бані, тож подбайте про ємність, в яку поставите форму з біскофланом.

Інші поради господині дивіться на відео.

Також рекомендуємо звернути увагу на рецепт мангової панна котти від Алекса Якутова, який допоможе створити «тропіки вдома».

411

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів