- 14:49 Легка запіканка з кабачком: рецепт для лінивих
- 14:29 Податок у 23% на онлайн-продаж українцям не загрожує: причина в регламенті ВР, але його все одно хочуть впровадити
- 14:01 Поліція розшукала поціновувачку росії, що оскандалилася в київському метро: що їй загрожує
- 13:31 Не «ждуни», а розвідники: військовий розповів, для чого ворог використовує БпЛА із сонячною панеллю
- 13:00 Євроінтеграція України під питанням: Мерц не очікує змін до 2034 року
- 12:57 «Швидка» потрапила у ДТП у Дніпрі: загинув медик
- 12:30 Чому автор першої української Конституції Пилип Орлик і його син, французький дипломат, вдавали на людях, що вони незнайомі: знайдено документи
- 12:01 Де і о котрій годині дивитись онлайн Усик — Дюбуа 2: розклад трансляцій та прогноз на бій-реванш за титул абсолютного чемпіона світу
- 11:46 Вночі ворог атакував Україну понад 340 дронами та 35 ракетами: скільки з них вдалося збити
- 11:32 Трамп у розмові із Зеленським пропонував Україні перейти в наступ — ЗМІ
- 11:11 Батіг Індіани Джонса, подарований принцу Чарльзу, пішов з молотка за півмільйона доларів
- 11:05 Смачні кабачки по-корейськи: цей салат — справжній вибух смаку
Рум'яний пиріг на кефірі: ідеальне частування для всієї родини на обід, вечерю або як перекус

Пироги на кефірі є паличкою-виручалочкою кожної господині. Така ситна страва буде актуальною і на обід, і на вечерю, а в холодному вигляді підійде для перекусу.
Однією з важливих переваг такого пирога є те, що готується він з найпростіших продуктів, які найчастіше можна знайти в холодильнику — це кефір, борошно і яйце, а начинку можна зробити будь-яку.
Цього разу популярний кулінарний ресурс запропонував приготувати пиріг з рубаним яйцем і зеленою цибулею.
Потрібні продукти
для тіста:
- яйце — 1
- кефір — 100 мл
- розпушувач — 1 г
- олія — 5 г
- кунжут — 6 г
для начинки:
- яйця — 2 шт
- зелена цибуля — 100 г
- сіль — за смаком.
Приготування
Курячі яйця, підготовлені для начинки, відваріть, остудіть і натріть на великій тертці.
Зелену цибулю поріжте, попередньо просушивши паперовим або тканинним рушником. Додайте в миску до з натертих яєць, посоліть і перемішайте інгредієнти.
Для приготування тіста яйце розбийте в миску, збийте до однорідної маси, але не до стану піни, налийте кефір і перемійте (замість кефіру можна додати в тісто для пирога кисле молоко чи сметану). Після того, як яйце і кефір з’єднаються, просійте борошно і розпушувач через сито в цю ж миску. Просіювання необхідно для того, щоб пиріг вийшов пишним.
Після розмішування тісто має бути як густа сметана. Якщо ж тісто вийшло рідке, додайте ще трохи борошна, якщо ж тісто занадто густе, то слід його розбавити кефіром (сметаною або кислим молоком).
Форму для випікання (12×20 см) змастіть зсередини олією, обсипте борошном, сухариками або манною крупою. Розподіліть по дну форми приблизно 2/3 тіста, а потім покладіть зверху рівним шаром начинку.
Потім сміливо виливайте зверху залишок тіста, але уважно дивіться, щоб у верхньому шарі не було дір. Посипте зверху кунжутом і поставте у розігріту духовку.
Випікайте пиріг з начинкою протягом 40 хвилин за температури 180 градусів. Перш ніж дістати випічку, перевірте її готовність натисканням зверху. Якщо тісто пружинить, значить страва повністю готове.
А блогерка Тетяна Литвинова показала, як спекти ледачий сирний пиріг «Гармошка» без використання борошна.
68414Читайте нас у Facebook