Раніше кулінарка Валентина Кущ розповідала, як готувати телятину по-монгольськи, а фудекспертка Світлана Левицька запропонувала ще один варіант приготування цього м'яса — Mississippi Roast.
ВІДЕО ДНЯ
«Ніжна, соковита, що тане в роті… Можна готувати на плиті, як холодець, на повільному вогні. Під щільною кришкою томимо години 3−4, орієнтуйтеся на жорсткість м'яса», — радить вона на своїй сторінці в соцмережах.
Інгредієнти:
Яловичина ~ 1 кг, в ідеалі — мармурова;
Олія ~ 40 г;
Сіль, перець для натирання;
Борошно для обвалювання;
Перчики пепероні ~ 10−12 шт. Якщо любите з вогником — беріть гострі. Можна готувати і зі звичайним болгарським перцем.
Для соусу змішуємо:
Майонез — 2 ст.
Яблучний оцет — 2 ст.л. або інший білий не агресивний 6% оцет;
Солодка паприка — 1 ст.л.;
Кріп — кілька гілочок дрібно посікти.
Приготування:
РЕКЛАМА
Яловичину добре посолити, поперчити і обваляти у борошні.
Обсмажити на пательні до рум'яної скоринки.
Перекладаємо м'ясо в посуд, де яловичина буде томитися, зверху викладаємо шматочок масла та змащуємо заздалегідь приготованим соусом.
Викладаємо на м'ясо перчики пепероні і виливаємо в посуд трохи маринаду з-під перців і відправляємо яловичину готуватися: у мультиварці — на режимі томлення, можна і у духовці під кришкою.