- 12:38 Наздожене кармічний бумеранг: на кого сьогодні чекає диво, а кому доведеться платити за помилки
- 12:29 «Хто вам сказав, що навіть найжорсткіші санкції з боку США зупинять цю війну?» — Роман Цимбалюк
- 11:59 Рейтинги шоу Меган Маркл на Netflix сильно впали: чи буде другий сезон
- 11:34 Хрусткі огірки без стерилізації: рецепт, який б’є рекорди серед ледачих кулінарів
- 11:29 В Києві працівник прокуратури збив жінку на тротуарі та втік: справу взяв під контроль генпрокурор
- 10:49 Чистота без дорогих засобів: як повернути блиск акриловій ванні
- 10:24 Найсмачніший соус до м’яса від Івана Янюка: готується всього за 5 хвилин!
- 09:29 «Тринадцята» пенсія: кому її виплатять в серпні
- 08:57 Окупанти вночі атакували Запоріжжя: є поранені, зруйновані будинки
- 08:18 Леви мають обережніше поводитися з грошима, а Козерогам не слід втручатися в чуже особисте життя: гороскоп на 20 липня
- 01:39 Усик знищив Дюбуа в 5-му раунді і став першим 3-разовим абсолютним чемпіоном світу в «нову епоху»
- 19.07 22:29 Сукня такого фасону зробить вас більш юною: секрет ефекту частково в її назві
Коли ми думаємо про булочки з корицею, то відчуваємо тепло, затишок, дім. Неймовірно ароматна, зверху хрустка, а всередині ніжна випічка, яка зігріває прохолодними вечорами. Приготуйте вдома, пригостіть рідних та друзів, поділіться частинкою тепла, каже фудблогерка Світлана Климовська, яка раніше радила приготувати вівсяне печиво із журавлиною.
Тісто для булочок
- 400 г борошна
- 20 г дріжджів
- 55 г цукру
- 1 яйце
- 180 г молока
- 100 г вершкового масла
- 0,5 ч.л. кориці
- 0,5 ч.л. кардамону
Для начинки
- 50 г розтопленого вершкового масла
- 50 г коричневого цукру
- 1 ч.л. кориці
- 0,5 ч.л. мускатного горіху
- 50 г праліне з лісового горіха (можна пропустити)
Для рум"яної скоринки
- 1 жовток
- 10 г молока
Для сиропу
- 50 г води
- 40 г цукру
Спосіб приготування
В чашу міксера скласти борошно, корицю, кардамон, цукор, розкришити дріжджі. Додати холодне молоко та яйце.
Замішувати на мінімальній швидкості до об’єднання інгредієнтів. Щойно тісто стане однорідним, гладеньким — почніть вводити холодне вершкове масло. Замішувати 10−15 хв, тісто повинно відставати від стінок чаші.
Перекласти у миску, накрити плівкою та рушником. Поставити підходити у тепле місце на 1−1,5 години. Тісто розкачати в пласт приблизно 30/40 см. Змастити розтопленим вершковим маслом та горіховим праліне. Притрусити цукром з корицею та мускатом. Загорнути в тугий рулет, нарізати та перекласти у форму для мафінів або на деко, вистелене пергаментом.
Накрити рушником та дати підійти 30 хв. Змастити сумішшю для рум"яної скоринки. Випікати 20 хв за температури 180 градусів. Слідкуйте за випічкою. Гарячі булочки покрити за допомогою щіточки сиропом (воду та цукор довести до кипіння).
Нагадаємо рецепт запеченої картоплі з травами.
129Читайте нас у Facebook