ПОИСК
Книга рецептів

Кутаби із зеленню та сиром: дуже смачний, швидкий та простий рецепт відомого шеф-кухаря

14:26 14 вересня 2024
Кутаби

Українці, окрім власної національної кухні, полюбляють ласувати і стравами народів, які населяють нашу країну. Чільне місце серед них займвють страви кримських татар — наприклад, янтики. Дещо схожими них є й кутаби, до рецепту яких звернулася шеф-кухар Валентина Кущ.

Така випічка є добре відомою насамперед у турецькій та азербайджанській кухні. Це дуже тонкі чебуреки з крутого тіста, у формі півкола (половинка місяця).

Для приготування орієнтовно шести кутабів підготуйте:

  • борошно — 300 г;
  • окріп — 150 г;
  • сіль;
  • олія — 30 г.

Для начинки:

РЕКЛАМА
  • сир кисломолочний — 300 г;
  • сир сулугуні — 100 г;
  • зелень;
  • сіль, перець, можна додати зубчик часнику;
  • вершкове масло — для змащування.

Етапи приготування

Спочатку замішайте тісто. Для цього до борошна додайте окріп з сіллю та олію. Обережно перемішайте гаряче тісто спочатку ложкою, потім руками. Тісто має бути еластичне та не липнути до рук. Накрийте тісто рушником, а поки воно відстоюється, приготуйте начинку.

Для цього сулугуні натріть на тертці, змішайте з кисломолочним сиром і додайте улюблену зелень (підійде зелена цибуля, кінза, кріп, мʼята тощо). Також додайте дрібку солі, перцю та за бажанням часник.

РЕКЛАМА

Розділіть тісто на рівні частини. Розкатайте їх максимально тонко. Викладіть начинку: на 90 г тіста орієнтовно 3 повні столові ложки начинки. Випечіть на пательні (сухій!) на середньому вогні з двох сторін, щоб зарум*янилось. Щедро змастіть вершковим маслом.

РЕКЛАМА

Також нагадаємо про рецепт турецьких пиріжків з трьома начинками від Ольги Матвій.

618

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів