Мариновані солодкі помідори: взимку пошкодуєте, що мало закрили
Українці люблять маринувати на зиму різноманітні овочі, особливо, помідори. YouTube-канал «Карпатська Господиня» розповів, як приготувати солодкі мариновані помідори на зиму.
Інгредієнти на 2 літрові банки:
1 кг 200 г помідорів (середніх);
Маринад:
1 л. води;
1 ст.л. солі;
100 г цукру;
50 мл оцету (9%);
Спеції на одну банку:
4 зубчики часнику;
1 шт лаврового листка;
4−5 горошин коріандру;
1 шт гвоздики (ціла);
5 горошин чорного перцю;
1−2 гілочки петрушки;
1−2 парасольки кропу;
Процес приготування:
1. Помийте помідори та переберіть їх, видаляючи зіпсовані або прим'яті. Проколіть кожен помідор голкою, щоб запобігти їх розтріскуванню під час консервування.
2. Підготуйте зонтики кропу, зубчики часнику, горошини духмяного та чорного перцю, а також гвоздику.
3. Простерилізуйте банки. На дно стерилізованих банок викладіть підготовлені спеції.
Щільно укладіть помідори в банки.
Приготування маринаду:
Нагрійте потрібну кількість води для маринаду в каструлі. Щоб розрахувати кількість води, дотримуйтесь наступних пропорцій:
- 1 літрова банка з помідорами вміщає 0,5 л води;
- 1,5 літрова банка — 0,7 л води;
- 2 літрова банка — 0,9 л води;
- 3 літрова банка — 1,5 л води.
Додайте до цієї кількості 0,5 л води, оскільки частина води може википати під час приготування.
Коли вода закипить, додайте цукор, сіль та оцет. Залийте гарячим маринадом помідори та поставте їх стерилізувати.
Стерилізуйте:
- Літрові банки — 8 хвилин.
- Банки на 1,5 літра — 12 хвилин.
Після стерилізації закрутіть банки кришками, закутайте в теплу ковдру і дайте їм охолонути.
Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати маринований перець по-дунганськи.
204Читайте нас у Facebook