ПОИСК
Книга рецептів

Не просто добавка до страв, а й окрема закуска: готуємо маринований перець по-дунганськи

18:37 12 вересня 2024
Маринований перець

Багато українців люблять маринувати овочі на зиму. Після того, як переможниця 12-го сезону «МастерШеф» Валерія Матрохіна запропонувала рецепт маринованої цибулі, автори Youtube-каналу «Рецепты от Мужа и Жены» запропонували рецепт маринованого перцю по-дунганськи.

«Маринований перець по-дунганськи це не просто добавка до страв, а й окрема закуска, дуже смачна та дуже ароматна. Дунгани середньої Азії готують дуже велику кількість овочів на зиму, як у вигляді солінь, так і у вигляді мариновок. Традиційно дунгани зберігають солоні та мариновані овочі у відкритому посуді, тобто не закатують у банки герметично. Але є й ті, хто закатує маринади та соління в герметичні банки», — йдеться в описі рецепту.

Інгредієнти:

Перець болгарський червоний — 3 кг.
Часник свіжий — 200 грам (6 головок)
Кріп — 5/6 пучків
Сіль — 100 г
Цукор пісок — 100 г
Оцет 9% - 50 г
Олія — 100 г
Вода чиста — 3 літри.

РЕКЛАМА

Спосіб приготування:

Насамперед підготуємо овочі. Перець промиємо, видалимо серцевину та очистимо від насіння. Кріп і часник подрібнити дрібним квадратиком. Палички від кропу не подрібнюємо, інакше вони дадуть жорсткість у начинці. Далі часник і кріп змішуємо, далі ми начинятимемо перець цією ароматною сумішшю.

РЕКЛАМА

Тепер почнемо готувати маринад. У сухий розігрітий казан, або каструлю з товстим дном засипаємо 100 г цукрового піску, чекаємо коли цукор розтопиться і потемніє. У деяких сім'ях цукор засмажують до чорноти.

Коли цукор потемніє, заливаємо 3 літри води, виходить розчин карамельного кольору. Далі засипаємо 100 грамів кухонної солі і 50 грамів 9%-го оцту, все перемішуємо і додаємо нагріту олію 100 грамів. ПРИ ДОДАВАННІ ОЛІЇ ПОТРІБНО БУТИ ДУЖЕ ОБЕРЕЖНИМ, ЩОБ НЕ ОТРИМАТИ ОПІК!!!

РЕКЛАМА

Тепер, коли всі необхідні для маринаду інгредієнти змішані, чекаємо, коли суміш закипить, приблизно 10−15 хвилин. Коли суміш закипить, додаємо підготовлений болгарський перець. Залежно від ємності, кладемо по 5−7 штук перців, проварюємо перець протягом 2−3 хвилин, не більше. Нам потрібно отримати бланшований перець, але не надто м'який, а щоб він мав хрумку консистенцію. Тому проварюємо перець 2−3 хвилини.

Переварений перець перекладаємо в посуд і даємо йому охолонути. Коли весь перець проварили, вогонь під маринадом вимикаємо і даємо йому так само охолонути до кімнатної температури. Бланшований перець начиняємо кропово-часниковою сумішшю. Залежно від розміру перцю кладемо усередину перцю по 3−4 чайні ложки начинки.

Коли перець начинений, укладаємо його в ємність, притискаємо тарілкою або широким блюдом. Зверху укладаємо вантаж. Заливаємо по краю ємності з перцем наш маринад, що остигнув, заливаємо маринад так, щоб він злегка покривав перчик. БАГАТО МАРИНАДУ НЕ НАЛИВАЄМО!

У процесі пресування з перцю також вийде сік і маринад збільшиться в обсязі. Тепер перець залишаємо настояться на 2 доби. Через дві доби перець спресувався, перекладаємо його або в каструлю або в банку, кому як зручно. Підливаємо трохи маринаду, щоб він злегка покривав перчик і зберігаємо в холодному місці, або в холодильнику. Настоявся і ароматний перчик, що промаринувався, буде відмінною закускою і доповненням до основних страв. Смачного!

Раніше «ФАКТИ» писали, як приготувати гострий маринований перець по-балканськи, а також мариновані баклажани.

Ілюстративне фото

102

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів