Осінній салат з грибами: святковий і на вигляд, і на смак
Жовтень добігає кінця, завершуючи і період гарбузових смаколиків. Вже зовсім скоро господині перейматимуться пошуком святкових рецептів для новорічного столу.
Новий тренд чітко підмітила львівська популярна фудблогерка Лілія Цвіт, яка приготувала розкішний осінній салат з грибами і копченим філе, мов натякаючи, що саме ним ви можете неабияк порадувати не лише свою родину, але й гостей, що завітають на ваше найближче родинне свято.
«Цей рецепт справді вартий уваги, адже точно стане прикрасою святкового столу», — впевнена пані Лілія.
Інгредієнти (на форму 18 см):
- яйця — 4 шт;
- шампіньйони — 300 г;
- цибуля — 1 шт;
- копчене філе — 300 г;
- сир — 100 г.
Соус:
- майонез — 150 г;
- часник — 2−3 зуб;
- кріп — 2−3 гілочки;
- щіпка солі.
Для декору господиня використала соломку (150 г) та мариновані опеньки (100 г).
Приготування
Розпочинаємо із приготування соусу. Для цього з'єднуємо майонез часник, кріп, трішечки солі і все ретельно перемішуємо. Соус можна перекласти у кондитерський пакетик. Звісно, можна просто змащувати салат просто майонезом, але соус додає особливого смаку, тому краще все ж використовувати його.
Підсмажте подрібнені печериці на сковороді з олією, з додаванням цибулі.
Яйця відваріть, сир натріть на тертці.
Починаємо формувати салат. Спочатку відварені яйця натираємо на дрібній терці і викладаємо їх на дно роз'ємної форми, змащучи шаром соусу.
Наступним шаром викладаємо охолоджені смажені шампіньйони, розрівнюючи ложкою.
Змащуємо соусом і викладаємо подрібнене куряче філе.
Зверху салат посипаємо тертим сиром, накриваємо харчовою плівкою і відправляємо просочуватися у холодильник щонайменше на 3−4 години, після чого знімаємо кулінарне кільце, змащуємо соусом з боків і декоруємо солоною соломкою.
Наостанок викладаємо мариновані опеньки — вони дрібні і дуже пасують, а також викладаємо гілочки кропу.
Можна подавати до столу.
Смачного!
А ще спробуйте приготувати стейки з печериць, як радить давній друг «ФАКТІВ», кулінарка Елла Іванова з Кривого Рога.
99Читайте нас у Facebook