Вважається, що чи не кожен народ світу має власний суперфуд, тобто максимально корисний і здоровий продукт. Для українців таким суперфудом є безсумнівно буряк — з нього господині готують безліч страв, і візитівка української кухні борщ — лише одна з них.
Очевидно, про це думала і блогерка Alina FooDee, готуючи для підписників свою страву дня, а саме смачнющий салат з буряком, часником, волоським горіхом, чорносливом та родзинками.
«Ніжний буряк, копчений чорнослив, ароматні волоські горіхи та родзинки створюють гармонійне поєднання смаків та текстур. Цей салат ідеально підходить як для святкового столу, так і повсякденного меню! Без майонезу, лише натуральні продукти!», — так описала господиня свою знахідку.
Головне, на чому акцентувала увагу блогерка — це правильно обрати буряк. Він не повинен мати землистого присмаку або гірчинки. Обидайте солодкуватий коренеплід, з максимально насиченим кольором.
Повний перелік інгредієндів:
- буряк варений — 400−500 г;
- часник — 1−2 зубчики;
- чорнослив — 80 г;
- волоські горіхи — 80 г;
- родзинки — 60 г;
- рослинна олія/майонез — 1−2 ст. л;
- лимонний сік — 1−2 ст. л;
- сіль — за смаком.
Приготування
Натріть на тертці буряк, додайте порізаний чорнослив, подрібнені горіхи, часник (його краще витиснути через прес), родзинки та олію.
Перемішайте, після чого додайте лимонний сік і залиште промаринуватися протягом 15 хвилин.
Можна куштувати!
«Салат вийшов дуже класний! Це таке приємне відчуття, коли ти знаєш, що їж 100% користь для свого організму та для травної системи», — поділилася підсумковими враженнями блогерка.
А ще спробуйте приготувати фаршировані буряки від суперфіналістки «МайстерШефа» — такого смаку ви точно не очікували!
119Читайте нас у Facebook