Рецепт смачної гречано-м'ясної запіканки: готую, коли обмаль часу, а діти та чоловік скоро повернуться додому
Блогерка Alina FooDee пропонує порадувати близьких м'ясом з грибами у сметанному соусі, яке сподобається як дорослим, так і дітям.
А ведуча ще одного кулінарного каналу радить використати для приготування смачної вечері або обіду корисну гречану крупу.
«Cьогодні готуємо смачну запіканку з корисної крупи гречки, та ще із м'ясом, — говорить блогерка. — Це вечеря чи обід за якихось 20 хвилин, бо час на випічку бере на себе духовка».
Рецепт:
- 300 г фаршу
- 200 г гречаної крупи
- 1 яйце
- пів банки консервованої кукурудзи
- пів ч л солі
- 1/3 ч л мел. перцю
- 1 ч л прянощів для м'яса
- 1 цибулина
- 100 г твердого сиру.
Приготування
Для початку добре промийте крупу і відваріть її до напівготовності.
Коли гречка отримає бажану готовність, трохи охолодіть і змішайте її з усіма інгредієнтами — фаршем, цибулею, сиром (їх краще натерти на тертці), спеціями, кукурудзою та вбийте в цю суміш сире яйце.
Трохи сиру залиште, аби потім присипати запіканку зверху.
До речі, якщо взяти фарш асорті чи свинячий — страва буде жирнішою та ситнішою, а якщо курячий — то дієтичною.
Вмикаємо духовку та ставимо її розігріватися до 190°.
Гречано-м'ясну масу викладаємо у змащені маслом форми. Масу треба добре втрамбовати, аби при випіканні всередині не утворювалися порожнини.
Якщо ви любите соковиті та ситні запіканки, змастіть зверху сметаною та майонезом у співвідношенні 1/1 — одна ложка сметани та 1 ложка майонезу, а вже тоді посипайте сиром.
Випікаємо 40 хвилин при температурі 190°
Подавайте запіканку до столу гарячою, гарніруючи улюбленими овочами — свіжими чи маринованими.
«Запікайте порційно чи у одній великій формі, смакуйте та економте час для себе та своєї сім'ї», — радить господиня наостанок.
Зверніть увагу також на рецепт «ідеальної вечері» з гречки та курки від Ольги Рябенко — з цією стравою впорається навіть «лінивий».
Читайте нас у Facebook