Найбюджетніший овочевий бульйон: цей рецепт вас точно здивує
Зараз у всьому світі популярно використовувати овочі, як то кажуть, від вершка до корінця. Це роблять навіть у найдорожчих ресторанах. Відомі кухарі, приміром, радять не викидати капустяний качан, а додавати до картоплі, яка відварюється на пюре. Качан потім витягують, а запах пюре виходить неперевершений.
Рецептом незвичайного овочевого бульйону поділилася кулінарка Елла Іванова, яка раніше розповіла, як приготувати ніжний мус із курячої печінки.
— У хід ідуть картопляна і морквяна шкірка, лушпиння цибулі, стебло брокколі, хвостик перцю, гілки кропу, - каже Елла Іванова. — Також можуть стати в пригоді помідори, що втратили презентабельний вигляд, зелень, що зів'яла. У мене є один секрет: щоб бульйон вийшов гарного кольору, перед варінням усі інгредієнти я обсмажую на олії, додавши трохи часнику. Потім усе це вариться до готовності. Звичайно, додаємо сіль і перець. Проціджуємо — і готово!
Такий бульйон може стати чудовою основою для супів та соусів.
Раніше фудблогерка Лілія Цвіт поділилася рецептом осіннього грибного салату, а кулінарка Наталія Бевза — сирних хрустких рогаликів.
Фото з альбому Елли Іванової
350Читайте нас у Facebook