Салат «Шахтарський» від Ольги Матвєй: спробуйте неймовірний смак смажених маринованих огірків (відео)
Українська кухня — широка й багатогранна, в ній є місце і для національних, і для локальних страв, які готують лише у певному регіоні. Так, наприклад, деякі господині (і їхні родини) дуже полюбляють «Шахтарський» салат, головними інгредієнтами якого є и'ясо і… смажені солоні огірки.
Його приготування на своєму каналі продемонструвала блогерка-переселенка з нині окупованого Маріуполя Ольга Матвєй. Нині вона саме перебуває у шахтарському краї на заході країни. І ось одна з її нових підписниць звернулась до кулінарки із запитанням, чи не доводилось Ользі готувати салат «по-шахтарськи».
Пані Ольга здивувалась, зізнавшись, що навіть не чула про такий спосіб готування салатів. І вирішила мерщій надолужити брак вражень. Що з цього вийшло, вона розповіла у своєму кулінарному блозі.
«Дійсно, дуже смачно! Тепер ділюся цим рецептом з вами, спробуйте і ви приготувати таку смакоту!» — розповіла Ольга Матвєй, на переконання якої відкривати для себе нові горизонти смаків ніколи не пізно.
Склад салату:
- філе птиці — 200 г
- цибуля — 1 шт
- горошок — 100 г
- мариновані огірки — 6 шт
- зелена цибуля — 30 г
- олія — 80 мл
- часник — 3−4 зубчика
- сіль і перець — за смаком.
Приготування
Для початку слід відварити м'ясо. Найкраще підійде індичка чи качка, але можна взяти й куряче філе. М'ясо треба охолодити і нарізати на довгі шматочки.
Цибуля шинкується на пір'я і переминається руками (маринувати її не треба, досить, аби пустила сік).
Горошок просто додається з банки.
Огірки розрізаються вздовж на три частини (шкірка залишається), а потім знов ріжуться вже впоперек на тонекі шматочки і викладаються на холодну пательню. Після цього вже слід додати олію і ввімкнути плиту на повну потужність. Смажити огірки потрібно постійно помішуючи, а відключивши нагрів, додати вичавлений через прес часник,
Саме цю заправку ще теплою слід додати до салату і добре його перемішати.
«Важливо, аби страва добре настоялася, тому до столу її слід подавати не раніше, ніж через годину після приготування», — наполягає блогерка.
Також нагадаємо про демократичний рецепт українського капусняка від автора кулінарного сайту Паші Борща.
25533Читайте нас у Facebook