Реберця в томатному соку з чорносливом: сміливо подавайте на святковий стіл
Тушковані свинячі ребра — чудовий варіант для святкового столу, який оцінять всі гості. Ця страва відмінно смакуватиме з гарнірами та консервацією, ділиться фудблогерка Альона Карпюк.
Інгредієнти:
- свинячі ребра 1 кг
- томатний сік 500 г
- чорнослив (без кісточок) 150 г
- мед 2 ст. л.
- цибуля ріпчаста 2 шт.
- лавровий лист 1 шт.
- чорний перець
- сіль
Приготування:
Чорнослив обдайте окропом і наріжте за бажанням. Цибулю наріжте та обсмажте. Томатний сік з’єднайте із медом. Перемішайте.
Свинячі ребра помийте та обсушіть. Наріжте на порційні шматочки. На розігрітій сковороді з розпеченою олією обсмажте м’ясо до золотистої скоринки. Потім додайте цибулю й обсмажте до напівготовності.
Влийте томатно-медовий соус і перемішайте. Додайте чорнослив, лавровий лист, перець і сіль. Тушкуйте на середньому вогні під закритою кришкою 1 годину, потім поставте вогонь на мінімум і ще залиште на 30 хв.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт пікантних ребер барбекю в ананасовому соусі, які стануть чудовою альтернативою шашлику. А також рецепт «правильного» форшмаку від одеського ресторатора Сави Лібкіна.
161Читайте нас у Facebook