ПОИСК
Книга рецептів

Весна в тарілці: Євген Клопоптенко показав, як приготувати зелену олію, що «оживить» будь-яку страву

13:44 8 березня 2025
Зелену олію готують з петрушкою. Фото — скріншот

Додаючи різноманітні інгредієнти, в домашніх умовах можна приготувати смачне масло. Наприклад, рецептом грибного масла з беконом та зеленню ділилася кулінарка Елла Іванова. А шеф-кухар та ресторатор Євген Клопотенко розповів, як приготувати олію із зеленню.

«Зелень не тільки в траві. Вона в олії. За одну хвилину навчу вас робити красу на тарілці. Бо вам треба лише пучок петрушки, 300 мл олії та блендер», — пише він на своїй сторінці у соцмережах.

Приготування:

  • Зелень подрібнити та збити блендером разом із олією.
  • Суміш поставити на вогонь та довести до кипіння. Це займе приблизно 2 хвилини.
  • Коли олія тільки-но почне закипати, зняти з вогню.
  • Охолоджену олію з петрушкою процідити.
  • Готово!

Також доволі популярним є часникове масло, яке особливо смакує з картопляним пюре та пармезаном.

Фото — скріншот

РЕКЛАМА

92

Читайте нас у Facebook

РЕКЛАМА
Побачили помилку? Виділіть її та натисніть CTRL+Enter
    Введіть вашу скаргу
Наступний матеріал
Новини партнерів