- 18:31 Шансів немає: Букінгемський палац підтвердив підозри щодо принца Гаррі та Меган Маркл
- 18:12 Незвичайно, але ефективно: чому досвідчені городники радять підживити перець… пшоном
- 17:59 «Я відключився секунд на вісім»: батька гравця збірної Нідерландів відправили в нокаут просто на футбольному полі
- 17:47 Як водію уникнути штрафу за непристебнутий ремінь безпеки: важливий нюанс
- 17:40 Міжнародний аудит виявив в НАБУ роздуті штати та провали розслідувань у сфері оборони, — експерт
- 17:21 Банки знову обмежать карткові перекази: коли це трапиться і чого очікувати
- 17:19 Застава у 570 мільйонів для бізнесмена: Печерський суд Києва б’є нові рекорди — заява адвокатів
- 17:10 Юнаки та дівчата навчаються життєво важливим речам: мер Кам’янського Білоусов про «Захист України»
- 16:57 Ретроградний Плутон готує випробування для чотирьох знаків зодіаку: зміни вже у травні
- 16:32 Мінімальна зарплата майже 11 тисяч гривень уже з 1 липня: у Раді зареєстрували законопроєкт
- 16:30 Білецький про перші кроки на посаді командира Третього корпусу: полк БпЛА, навчальний підрозділ, уніфіковане управління
- 16:27 Росіяни завдали ракетного удару по Сумах
Вони посилюють біль у суглобах і пошкоджують кістки: ці продукти краще викинути з холодильника

Вони мають запальну дію, містять пурини або багато жиру та алергенних білків. Їхня присутність у нашому раціоні може бути причиною запалення суглобів, болю в кістках та остеопорозу. Варто виключити їх зі свого раціону або хоча б обмежити їх споживання. Про які продукти йдеться, розповіли автори видання zywienie.abczdrowie.pl.
Результати дослідження, опубліковані в BMC Musculoskeletal Disorders, показали, що червоне м'ясо не таке шкідливе для суглобів, як вважає багато людей. Насправді це здоровіша альтернатива обробленому м'ясу. Ковбаси, хот-доги, а також м'ясні консерви та гамбургери можуть містити як нітрити, так і пурини. Перші подразнюють травний тракт і посилюють запалення в організмі, тоді як пурини можуть спричинити накопичення шкідливої сечової кислоти в організмі. Це явище типове для людей з подагрою, але також і для тих, чий раціон особливо багатий на пурини.
Деякі види риби або морепродуктів також можуть містити велику кількість пуринів. Тож варто бути розсудливим, коли берете тунець, анчоуси й навіть сардини та гребінці. Ці, як і всі інші морепродукти (включно з улюбленими для багатьох креветками), можуть містити до 150 мг пуринових сполук на 100 г продукту.
Фахівці зазначають, що молочні продукти дуже важливі в раціоні. Це цінне джерело білка, а також кальцію, який важливий для кісток. На жаль, цільножирні молочні продукти, такі як білий сир або жовтий сир, також містять казеїн, який є типом білка. Деякі дослідження показують, що казеїн може посилювати запалення в організмі, що для пацієнтів із запальними захворюваннями суглобів означає посилення болю.
Цукор має запальну дію, а це означає, що він особливо протипоказаний людям із запальними захворюваннями, включно з ревматоїдним артритом. Їм слід уникати підсолоджених цукром напоїв і навіть усіх солодощів з полиць магазинів.
Раніше «ФАКТИ» розповідали, які овочі та фрукти можуть виявитися небезпечними для здоров’я.
1226Читайте нас у Facebook