- 13:52 За квітень українці отримали субсидію на оплату комуналки у меншому розмірі: у ПФУ пояснили, чому так
- 13:21 путін не готовий до переговорів: Волкер висловився на адресу кремля
- 12:56 Дженніфер Лопес зазнала серйозної травми обличчя під час репетиції: як виглядає зараз красуня
- 12:20 Рятівна вишиванка: більш як 100-літній музейний експонат у Кременчуці слугує оберегом для воїнів
- 12:07 Гроші, цілі, кар’єра: до кого скоро прийде фінансове процвітання після періоду випробувань
- 11:45 Більше ніякого «рок-н-роллу» від машинки не побачите: як змусити пралку стояти нерухомо на місці
- 11:22 Від росії до Китаю і білорусі: хто одягає і озброює бійців КНДР, які воюють проти України
- 10:51 Потап з пляшкою в руці натякнув на відкриття нового ресторану та побував у паралельній реальності
- 10:36 Гол-шедевр ударом зі своєї половини поля прикрасив матч чемпіонату Нідерландів
- 10:34 Намагався продати ворогу закриту інформацію про військові об’єкти Черкащини: СБУ затримала чергового зрадника
- 10:25 Вашингтон проти: США не хочуть бачити Зеленського на саміті НАТО
- 09:55 Зелена цибуля на зиму: як заготувати корисну зелень без втрат смаку та аромату
Книга рецептів
15:39
—
6 травня 2025
Вершковий крем-суп із шпинату: весняний смак знаменитої фінської страви

Крем-супи можна готувати і в холодну пору року, використовуючи, наприклад, капусту броколі, а тим більше навесні, коли з'являється перша зелень.
Сайт «Шуба» ділиться рецептом фінського крем-супу зі шпинтом, який готується на курячому бульоні. При подачі на стіл, в кожну тарілку додають по цілому яйцю, звареному в круту, а також сухарики або крекери. Шпинат можна використовувати як свіжий, так і заморожений.
Інгредієнти (на 4 порції):
- Шпинат — 500 г;
- Масло вершкове — 2 ст. л.;
- Борошно пшеничне — 2 ст. л.;
- Цибуля жовта ріпчаста — 1 шт.;
- Курячий бульйон — 1 л;
- Вершки 20% - 240 мл;
- Сіль — 3 г;
- Перець чорний мелений — 1 г;
- Яйця курячі — 4 шт.
Читайте також: Готується дуже швидко: рецепт оригінальної та неймовірно смачної юшки по-фінськи
Приготування:
- Шпинат промити та обсушити. Яйця варити протягом 7−10 хвилин.
- На пательні розтопити масло та обсмажити на ньому борошно до золотавого кольору, помішуючи.
- Цибулю нарізати кубиками та викласти на пательню, тушкувати до м’якості.
- Бульон довести до кипіння та додати засмажку з цибулі.
- Додати шпинат, варити пару хвилин.
- Зняти каструлю з вогню, додати вершки та перебити суб блендером до однорідності.
- Повернути каструлю на вогонь, додати до супу сіль та перець. Довести до кипіння.
- Подавати зі шматочками вареного яйця та сухариками.
Раніше кулінарка Елла Іванова поділилася рецептом крем-супу з селерою без вершків.
Фото Pixabay
113Читайте нас у Facebook
Наступний матеріал
Новини партнерів