- 00:01 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 23.06 22:38 Ломаченко відреагував на ракетний обстріл рідного міста: про російських нелюдів ані слова
- 23.06 22:27 Чи варто купувати дві однакові речі різних кольорів: у пріоритеті колір, який освіжає
- 23.06 22:00 Королівські ласощі: готуються дуже просто
- 23.06 21:31 «Брудом поливають ті, які у своєму житті нічого не досягли!»: новий образ Тіни Кароль не залишив байдужими українців
- 23.06 21:02 Не викидайте гнилі помідори: можете використати їх у саду
- 23.06 20:35 Майже три роки чекали на диво: в бою на Донеччині загинув слюсар із Черкащини
- 23.06 20:07 Картопляний салат з яйцями: простий та смачний рецепт, який точно вам сподобається
- 23.06 19:44 Зможуть використовувати до 800 «Шахедів»: рф у рази збільшує виробництво дронів
- 23.06 19:19 Чекають страшні випробування: популярна акторка заспівала гімн на вершині Говерли
- 23.06 19:18 «росія знущається з пам'яті загиблих»: глава МВС — про обмін тілами та цинізм ворога
- 23.06 19:04 Дівам — «Трійка жезлів» та підбиття підсумків, Скорпіонам — «Сонце» та заряд енергії: Таро-прогноз на вівторок, 24 червня
Арахісові кекси у шоколаді: діти будуть у захваті від цієї смакоти

Випічка з горіхами — одна з найароматніших. Якщо не любите арахіс, тоді обирайте фундук, мигдаль або інший горіх. В будь-якому випадку результат вас порадує. Після випічки кекси загорніть у плівку та заморозьте, це завадить висиханню кексів і збереже соковиту текстуру. А ще дозволить рівномірно покрити шоколадом, адже на заморожених виробах глазур схоплюється миттєво, ділиться фудблогерка Світлана Климовська.
Складники:
- 150 г вершкового масла кімнатної температури
- 130 г цукрової пудри
- 50 г арахісової пасти
- 3 яйця
- 20 г кукурудзяного крохмалю
- 200 г борошна
- 10 г розпушувача
- 80 г смаженого арахісу, подрібненого в крихту
Шоколадна глазур:
- 200 г молочного або карамелізованого шоколаду
- 20 г олії соняшникової
- Арахіс для декору
Приготування:
Вершкове масло збити з цукровою пудрою та арахісовою пастою. По одному додати яйця кімнатної температури.
Вмішати просіяне борошно з розпушувачем та крохмалем. В кінці додати арахіс.
Викласти у дві форми, розміри по верху — 18/7/6, зробити за допомогою розтопленого масла смужку по центру, випікати 40−50 хв за температури 170 градусів. Охолодити, дістати з форми, загорнути у плівку та заморозити.
Розтопити шоколад, додати олію, розмішати, додати дрібний арахіс. Вкрити верхівку кожного кексу шляхом опускання у глазур.
Раніше «ФАКТИ» публікували рецепт капустняка з гречкою та шкварками від Євгена Клопотенка.
230Читайте нас у Facebook