- 00:01 Клубний чемпіонат світу-2025 з футболу: календар, результати та відеоогляди матчів, розклад телетрансляцій
- 23.06 22:38 Ломаченко відреагував на ракетний обстріл рідного міста: про російських нелюдів ані слова
- 23.06 22:27 Чи варто купувати дві однакові речі різних кольорів: у пріоритеті колір, який освіжає
- 23.06 22:00 Королівські ласощі: готуються дуже просто
- 23.06 21:31 «Брудом поливають ті, які у своєму житті нічого не досягли!»: новий образ Тіни Кароль не залишив байдужими українців
- 23.06 21:02 Не викидайте гнилі помідори: можете використати їх у саду
- 23.06 20:35 Майже три роки чекали на диво: в бою на Донеччині загинув слюсар із Черкащини
- 23.06 20:07 Картопляний салат з яйцями: простий та смачний рецепт, який точно вам сподобається
- 23.06 19:44 Зможуть використовувати до 800 «Шахедів»: рф у рази збільшує виробництво дронів
- 23.06 19:19 Чекають страшні випробування: популярна акторка заспівала гімн на вершині Говерли
- 23.06 19:18 «росія знущається з пам'яті загиблих»: глава МВС — про обмін тілами та цинізм ворога
- 23.06 19:04 Дівам — «Трійка жезлів» та підбиття підсумків, Скорпіонам — «Сонце» та заряд енергії: Таро-прогноз на вівторок, 24 червня
Капусняк з гарбузом від Евгена Клопотенка: смак здивує кожного

Досвідчений кулінар Євген Клопотенко знає дуже багато рецептів капусняку. Але, видно, кулінар вирішив по-справжньому здивувати українців і запропонував рецепт відомої страви з гарбузом!
«Капусняк — це традиційно і звично, а капусняк з гарбузом — трохи більш незвично. Але чому б і ні? Я люблю ламати класичні уявлення про їжу. І дійсно, гарбуз і капуста дуже гармонійно поєдналися в цьому рецепті, надаючи супу ніжного, делікатного смаку. Капусняк з гарбузом легкий, ароматний і здатний скласти конкуренцію традиційним рецептом. Спробуйте!» — написав Євген на своєму сайті.
Інгредієнти:
1500 мл вода
150 г капуста
120 г бекон
60 г гарбуз
1 ст. л. перловка
за смаком мускатний горіх
за смаком коріандр
за смаком сіль
для бульйону овочевий набір (цибуля, морква, лавровий лист, перець)
Приготування:
У каструлю з подвійним дном викласти очищені від шкірки овочі (морква і цибуля) і злегка обсмажити.
Залити водою (1500 мл), додати спеції (лавровий лист і запашний перець за смаком) й варити бульйон 30 хвилин.
Процідити бульйон.
Додати перлову крупу (1 ст. л.) і варити 20 хвилин.
Додати тонко нашатковану капусту (150 г) і шматочки бекону (120 г).
Посолити, додати нарізаний кубиком гарбуз (60 г) і варити капусняк до готовності гарбуза.
Раніше ми розповідали, як готують капусняк у Полтаві.
146Читайте нас у Facebook