- 14:53 Штраф можуть виписати, але права не відберуть: у МВС прокоментували чутки про покарання водіїв за «підморгування» аварійкою
- 14:23 «Уперше в житті залишив автограф на футбольній бутсі»: співак Юлік зустрівся з українськими біженцями у Лондоні
- 14:01 У віці 90 років померла відома радянська актриса-путіністка
- 13:52 Без Нелі Штепи: у Полтаві вп’яте поспіль не зміг розпочатися суд над ексмеркою Слов’янська, бо вона не виходить на зв’язок
- 13:11 Випросив: Трампа таки номінували на Нобелівську премію миру
- 12:46 Готуйтеся до масштабних перевірок: частина українців можуть втратити соцвиплати вже у липні
- 12:20 «Скажу чесно: не одній кобіті зносило дах від мого м’яса»: відомий український співак запустив власне кулінарне шоу
- 12:01 Швидкий пиріг з трьох інгредієнтів: без борошна та цукру, ніжний та смачний
- 11:33 Під вибухи «Шахедів» й балістичних ракет: відомий гурт переспівав українською свій хіт
- 11:12 Майже 300 дронів та близько десятка ракет: як Повітряні сили відбивали нічний удар окупантів по Полтавщині
- 10:45 Любов зла: на Закарпатті зловили втікача із Запоріжжя, який завдав своїй дівчині 77 ножових поранень
- 10:22 Літнє сонцестояння 21 червня: що не можна робити і кому зі знаків зодіаку пощастить цього дня
Перець по-балканськи: чудова закуска для святкового столу

Запечені овочі, зокрема печений перець — це просто якась магія, яку можна їсти і вдень і вночі з будь- якими додатками або без. Перець виходить дуже соковитим. Дуже смачно до гарніру, просто з хлібчиком, або на канапку чи брускету, ділиться кулінарка Оксана Ігнатишина.
Інгредієнти:
- 5 шт. крупних мʼясистих перців,
- 2−3 зубка часника
- 1 гострий перець (або за смаком, або декілька дрібок сухого)
- петрушка або кінза
- олія — 50 г (бажано оливкова, але даємо, що маємо)
- яблучний оцет або лимонний сік — 50 мл
- 1 ч. л. солі
- 2 ч. л. цукру
- вода — 50 мл
Приготування:
Перці запекти в духовці або на грилі до чорних підпалин, скласти в пакет і щільно закрутити. Коли перець пом’якшає і вистигне — зняти шкірку і вичистити насіння. Руками розділити на бажані по товщині смужки.
Приготувати маринад з води, олії, оцту, солі та цукру, видавити в маринад часник і нарізати зелень та гострий перчик.
Викласти в контейнер перчик, поливаючи його маринадом. Гарно струсити і залишити на декілька годин маринуватися. Відкрити, спробувати.
Якщо чогось не вистачає — додати за смаком — сіль, цукор або кислоту. І смачного!
Нагадаємо рецепт маринованого гострого перцю по-балканськи.
1087Читайте нас у Facebook