- 11:58 Маєте високі шанси зірвати джекпот: кому зірки обіцяють в липні багатство
- 11:33 Де і коли дивитися онлайн «Шахтар» — «Ільвес»: розклад трансляцій та прогноз на відбірний матч Ліги Європи
- 11:31 Збиралася підірвати популярний готель у Рівному: СБУ затримала агентку росії
- 11:24 «Знову разом?»: мережа у захваті від новини Наді Дорофєєвої
- 10:54 У лідерах — «німці»: названо найпопулярніші свіжопригнані авто на українському ринку
- 10:39 Компанія Шкіля отримала з бюджету Києва понад мільярд на добудову Подільського мосту: що не так із цим тендером
- 10:22 Гуляли три дні у замку Тоскани: дочка рекордного хабарника Злочевського вийшла за родича медичних монополістів
- 10:05 Допоможуть «чудо-добрива»: чим обробити томати у липні без «хімії», щоб вони швидко почервоніли
- 09:34 У Києві у власному авто застрелили чоловіка: що говорить поліція
- 09:27 Як оформити пенсію при нестачі стажу: поради від ПФУ
- 09:00 Маніпулятивна журналістика: політтехнолог розповів, як в Україні працюють схеми інфоздирництва
- 08:57 Ворог атакував Миколаїв, Суми та інші міста: у місцях «прильотів» спалахнули пожежі
Надзвичайно простий у випіканні полуничний торт, який можна приготувати лише з шести інгредієнтів. Щоб він був ідеальним, він має бути вологим, пухким і містити багато-багато смачних ягід, пише Ania Gotuje.
Інгредієнти:
2 склянки пшеничного борошна — 320 г
вершкове масло — 200 г
5 середніх яєць
близько ¾ склянки цукру — 170 г
2 чайні ложки розпушувача
800 г полуниці
Приготування
Обов’язково вийміть яйця з холодильника заздалегідь, щоб вони досягли кімнатної температури.
Всипте цукор у скляну або металеву ємність середнього розміру. Збивайте цукор і яйця міксером на високій швидкості протягом кількох хвилин. Цукор повинен повністю розчинитися в яйцях. Після збивання має вийти пухка та легка маса.
Розтопіть масло у мікрохвильовій печі, в каструлі на найменшому вогні або на водяній бані. Охолодіть його, щоб воно не було гарячим.
Почніть вливати вершкове масло у миску з яєчною піною. Додайте суміш сухих інгредієнтів (борошно та розпушувач) у миску. Повільно, але ретельно все перемішайте силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою.
Вилийте готове до випікання тісто у форму. Вистеліть дно пергаментним папером. Змастіть внутрішню частину форми невеликою кількістю олії або вершкового масла та посипте панірувальними сухарями.
Вилийте все тісто у форму та вирівняйте поверхню. Вимийте свіжу полуницю під холодною проточною водою та видаліть плодоніжки. Обережно висушіть полуницю паперовими рушниками. Викладіть її поруч на тісті. Потім покладіть полуницю одну на одну. Не втискайте полуницю в тісто. Вона все одно трохи зануриться в тісто під час випікання. На цьому етапі можна посипати полуницю невеликою кількістю кориці. Домашній ванільний цукор також чудово підійде.
Поставте форму на середню полицю в розігріту до 180 градусів духовку. Встановіть режим верхнього/нижнього випікання. Випікайте торт близько 50 хвилин. Приблизно через 40−45 хвилин перевірте, чи торт пропікся. Обережно відкрийте дверцята духовки та вставте дерев'яну шпажку в торт. Якщо паличка суха після виймання, це означає, що полуничний торт готовий.
Раніше львівська господиня Лілія Цвіт запропонувала рецепт торта «Наполеон» на мінералці, який пекли її мама та бабуся.
154Читайте також: Полуниця у желе: неймовірно ніжний десерт для любителів «Битого скла»
Читайте нас у Facebook